Vinterwokkede grøntsager

IMG_1908webJeg ejer ingen wok, men til gengæld en stor og fin stegepande. Den fungerede nogenlunde fint som wok, da jeg forleden fik lyst til en wokret med masser af karry og grøntsager. Den gav varmen og smagte virkelig dejligt, så nu går jeg og lurer på, hvornår jeg igen skal lave wokmad. Og måske købe mig en rigtig wok.

Til tre personer skal du bruge:

  • Ris – hvide eller brune – alternativt quinoa eller en slags kerner (spelt, byg ell. lign.)
  • Lidt kokosolie (alternativt en anden rimelig smagsneutral olie, der kan tåle at blive varmet op)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 tsk karry (det afhænger af, hvor stærk din karry er, og hvor stærk du vil have retten)
  • 6 forårsløg – både med det hvide og det grønne
  • 2 cm ingefær
  • 2 gulerødder
  • 1 broccoli med stok
  • 2 røde peberfrugter
  • 1/2 dåse kokosmælk – ikke light, det er der puttet alt muligt mærkeligt i
  • Et par håndfulde bønnespirer
  • Salt og peber

Kog risene efter anvisningen.

Klargør alle grøntsager: Vask dem og skær dem i mundrette bidder. Også stokken på broccolien skal med, den smager rigtig fint, så længe den bliver tilberedt lidt.

Varm kokosolien op i en wok/stor pande og put karryen ned i, så den får lov at udvide smagen. Put finthakket/presset hvidløg og ingefær i wokken og derefter broccoli og gulerødder og lad det få godt med varme, for en wokret skal ikke stå og koge i flere timer. Tilsæt peberfrugt og forårsløg efter et par minutter og lad dem simre med. Tilsæt derefter kokosmælk og varm hele molevitten igennem – sørg for, at broccolien ikke er helt hård. Tilsæt til sidst bønnespirerne de sidste par minutter og smag til med salt og peber.

Nyd med ris eller dit favorittilbehør og måske et par peanuts på toppen.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar