Vind en mikrohave

IMG_3082

Juni er en god måned. Den 18. er der både folketingsvalg og jeg afleverer sidste eksamen i dette semester – to gode ting på en gang, jo, hvis du spørger mig. Og den 19. fylder min lille blog 4 år. Mere om om både det ene og andet snart.

I dag skal det handle om en lille konkurrence i anledning af bloggens snarlige fødselsdag. En konkurrence lige i bloggens (og min, sjovt nok) ånd, for du kan vinde en mikrohave. Tre, faktisk.

IMG_3079

Helle fra den socialøkonomiske virksomhed Tiny Gardens skrev til mig for et stykke tid siden og spurgte, om jeg ikke ville lave en give away med tre gange tre små køkkenhaver. Og der er ikke meget, jeg hellere vil. For mikrogrønt, spirer – kald det, hvad du vil, er genialt, hvis du spørger mig. De er sprængfyldt med vitaminer og er samtidig til at have med at gøre for selv de mindste køkkener.

Er du nysgerrig, har jeg skrevet et indlæg om spirer, som du kan læse lige her. Som du kan se på årstallet, er spiring ikke helt nyt for mig, og jeg er stadig stor fan.

Kald det karse 2.0 eller mikrohaver – Tiny Gardens koncept er ret så snildt. Tiny Gardens produkter er økologiske, og i stedet for de hvide vatplader får man noget så urtedamet som en hampmåtte. Jeg er fan! Og jeg er især fan af, at virksomheden både er økologisk og socialøkonomisk, hvor medarbejderne er nogle, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Her er virkelig tænkt bæredygtighed ind i alle hjørner.

IMG_3446

Hvordan vinder jeg så?

Vil du vinde tre små mikrohaver, skal du bare skrive en kommentar til dette indlæg om, hvad du bedst kan lide at gro og meget gerne ønsker, idéer eller andet til indholdet her på Bærmonster. Husk dit navn OG e-mail i beskeden. Skriv evt. (a) i stedet for @, hvis du er bange for spam.

Og så bliver jeg mægtig glad, hvis du vil følge mig på Bloglovin, Facebook og/eller Instagram. 🙂

Konkurrencen løber til den 24. juni 2015 kl. 10.00, hvor jeg trækker en vinder.

Konkurrencen er ikke sponsoreret, og holdningerne er derfor helt mine egne. Det eneste, jeg har fået ud af det, er selv at teste tre små mikrohaver. På billederne er det øverst broccoli og nedenunder sennepsfrø.

Relateret indhold

12 kommentarer

 • Besvar
  Vinderne af mikrohaver fra Tiny Gardens | Bærmonster
  24. juni 2015 at 16:18

  […] har trukket vinderne af konkurrencen på helt oldschool maner og skrevet alle navnene på papir. Så – trommehvirvel – de […]

 • Besvar
  Tanja
  20. juni 2015 at 19:56

  Tillykke med din lækre blog, smukke! Og med sommerferien! Det lyder fantastisk med mikrohaverne 😀 Personligt er jeg helt tosset med broccolispirer, de er jo ganske enkelt geniale!

 • Besvar
  Bærmonster fylder fire år | Bærmonster
  20. juni 2015 at 11:46

  […] Du kan stadig nå at vinde en mikrohave lige her. Der er store […]

 • Besvar
  Varm salat med søde kartofler | Bærmonster
  15. juni 2015 at 11:41

  […] P.S.: Du kan stadig nå at vinde en mikrohave lige her. […]

 • Besvar
  Sascha
  13. juni 2015 at 21:21

  Tillykke med bloggen! Håber eksamen går vel, har selv den sidste i dette semester lige om hjørnet, inden der i den grad er dømt sommerferie.
  Jeg er aldrig løbet ind i mikrohaver før, ikke engang hos min bekendte fra USA, der – som han selv kalder det – er Windows-ill Farmer på femte sal! Jeg har altid haft mit besvær med planter, og grønne fingre har jeg vidst ikke. Men jeg har en plante som jeg har fået af min oldemor som har fået sin første blomst, hvilket er et mega mirakel! (Jeg er forresten vild med når du ligger opskrifter op på bloggen, og hvor er det fedt du gider tale om økologi – meget mere af det!)
  Glæder mig til at læse mere fra dig,
  Sascha Anthony ( sascha.a@outlook.dk )

 • Besvar
  Ciara
  11. juni 2015 at 21:55

  I min drømmeverden har jeg et avokadotræ, et mangotræ og en jordbærmark med evige supplies lige ved hånden! In reality, har jeg to chiliplanter og en orkidé. De lever dog endnu, og jeg har mod på at give det et forsøg med krydderurter også – der er plads i vindueskarmen 🙂

  Jeg synes din blog gør det rigtig godt! Jeg er især glad for alle dine øko/bæredygtige fifs, jeg kopierer dem som regel. Mere af det – og yoga! <3

  ciaracoogan(a)hotmail.com

 • Besvar
  Tripola
  10. juni 2015 at 21:34

  Jeg har indtil videre kun spirer karse, men er frisk på spire hvad som helst; broccoli, sennep, lucerne – bare det at jeg gro noget i vindueskarmen, når jeg ikke har en have vil være luksus.

 • Besvar
  Gitte
  10. juni 2015 at 19:41

  Lige for tiden vokser det vildt på min altan. Chilier, tomater og alskens spændende planter.
  Men dem jeg er allermest spændt på er mine kornblomster og valmuer, de bliver så smukke når de blomstre lige om lidt 🙂
  Spirer har jeg ikke rigtig nogen erfaring med, men jeg synes det lyder spændende.
  Mvh Gitte, hersom(a)mil.dk

 • Besvar
  Jannic
  10. juni 2015 at 8:11

  Tillykke med din første konkurrence.
  Det ville da være sjovt med en lille indendørs have.
  Jannic.knudsen@gmail.com

 • Besvar
  Christian Slot
  9. juni 2015 at 14:22

  Jeg satser på at investere i et mini-drivhus i den ny lejlighed, hvor vi skal gro et hav af krydderurter!

  Forslag til din blog (som du måske ved, jeg har fulgt): Flere opskrifter! Men, som tilfældet er med mange madblogs; så bliver det ofte en smule for madnørdet. Forstået på den måde, at det ofte involvere et hav af ingredienser. Flere opskrifter – med mere tilgængelige råvarer 🙂

  Christian Slot – slot.christian (a) gmail.com

 • Besvar
  Marina
  9. juni 2015 at 9:28

  Jeg er vild med min lille have! Mine rabarber har jeg et nært forhold til, og så glæder jeg mig til, at vi kan begynde at høste af vores efterhånden mange bærbuske. Desværre har vi måttet vinke farvel til squash i år, da de af uransagelige årsager gik til, og ligeledes har vores ene højbed haft besøg af en gravelysten kat, så det har jeg ikke de store forhåbninger til.

  Kh. Marina, http://www.candmor.dk

  candmorblog (a) gmail . com

 • Besvar
  Pernille
  9. juni 2015 at 9:10

  Hej Marianne, tillykke med bloggens fødselsdag. Har jeg virkelig læst med i 4 år, der kan man bare se.
  Har godt set de små haver, de er så fine, og ligner noget jeg kan overskue. Har ingen have eller altan, så de vil passe perfekt i mit køkkenvindue.

 • Skriv en kommentar