Vi elsker at sylte og bage

IMG_2230webJeg har en god veninde, der er glad for at sylte. Det er jeg også selv, men det fine er, at hun konsekvent tagger sine billeder på Instagram med “vielskeratsylteogbage”. Noget, jeg er stor fan af.

Hvis du kender filmklassikeren Den eneste ene, så ved du, hvad jeg taler om. Hella Joof kommer på besøg hos Niller og Lizzie i form af “adoptionsdamen”, der skal beslutte, om parret er egnede til at adoptere. Lizzie har lige bagt, og da Hella Joof spørger ind til det, siger Niller hurtigt, at “vi elsker at sylte og bage”. Det er bare en af de utallige oneliners i den evigt skægge film (og ja, jeg kan dem nærmest udenad).

Det er nu kun første del, nemlig syltning, dette indlæg skal handle om. Sylte-årstiden er nemlig for alvor i gang; det vrimler med brombær, squash og rødbeder, så det er oplagt at sylte lidt og gemme til vinteren.

Jeg har lige lavet en omgang syltede squash, der står og venter på at blive klar (det tager tre uger!), og rødbeder skal der også snart til, ligesom jeg har fryseren fuld af brombær, der skal bruges i marmelade og smoothies.

Hvis du mangler lidt inspiration, har jeg allerede en del opskrifter på bloggen. Der er salte syltede sager som syltede squash og syltede rødbeder. Men også søde syltede sager som blomme-æble-kompot, hybenmarmeladebrombærsyltetøj og mirabelle-syltetøj.

Det med at sylte er ikke så svært, som nogle frygter, og samtidig er det en dejlig måde at bruge årstidens råvarer på, så man ikke går helt kold i squashretter nu, men i stedet gemmer lidt til vinteren.

Klar til at henkoge.

/Bærmonster

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Marina / cand.mor
  16. august 2014 at 12:35

  Aj, jeg vil så gerne tro, at syltede squash er gode, men jeg er altså ikke helt overbevist. Er det ikke en af de grøntsager, som i sig selv bare er “fyld”, men hvor det er krydderierne og de øvrige ingredienser, der gør arbejdet?

  Som en lille disclaimer må jeg hellere pointere, at jeg har to kæmpe squashplanter i haven, men de bliver altså mest brugt til kage, boller, rösti og fyld i kødsovs.

  • Besvar
   lunabaermonster
   16. august 2014 at 12:43

   Det afhænger klart af, hvordan man krydrer dem. Men jeg er nok også lidt en sylte-fan – er også tilhænger af syltede asier, haha.

  Skriv en kommentar