Vegetarpizza

Nogle gange får man lyst til noget, der er bare lidt mere syndigt end grøntsagssuppe med linser. Men stadig ikke på niveau med pommes frites. Noget, der indeholder ost, er blødt, sprødt og dejligt. Derfor stod menuen i dag på en nem vegetarpizza, der blev supersprød og lidt ostet, men slet ikke så usund endda (hvis man da ikke har set “lyset” i Palæo).

Bunden er den samme, som jeg også bruger til kartoffelpizza. Dejen er klistret og kræver, at man ikke er angst for at klatte med dej, men en fugtig dej giver også en sprødere og ikke så tung bund, som en melfyldt bund gør.

Oven på pizzaen brugte jeg ren tomatpure krydret med forskellige urter og andet godt. Det er helt sikkert den dovne pizzabagers løsning, men for mig at se bedre end de færdiglavede pizzasaucer. Og så smager det efter min mening skønt, fordi tomatpure er mere koncentreret og kraftig. Det bliver ikke sidste gang, at jeg bruger den metode, når jeg skal lave pizza, der ikke er hvid (som kartoffelpizza).

Ingredienser til en bradepande pizza:

  • 12 g gær
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 3/4 tsk salt
  • 100 g fuldkornsmel / speltmel / grahamsmel
  • 200 g hvedemel / durummel
  • Olivenolie til pensling
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • Oregano
  • 140 g tomatpure (en stor dåse)
  • En anelse sukker, urtesalt, peber
  • God mozzarella
  • Evt. lidt god parmesanost (jeg havde en rest)
  • Salt og peber
  • En dåse artiskokhjerter
  • En rød peberfrugt skåret i mundrette stykker
  • 1/4 rødløg skåret i tynde skiver
  • Evt. basilikumblade til pynt (efter bagning)

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt salt og mel. Dejen bliver klistret, og det er meningen. Det snilde ved denne dej er nemlig, at den er meget nemmere at arbejde med, end en dej, man kan blive ved med at rulle ud med en kagerulle, og samtidig smager den fantastisk.

Lad dejen hæve en times tid. Hvis du er meget sulten kan du godt lade den hæve i kortere tid eller bare i ovnen.

Tænd ovnen på 275 grader. Ja, pizza skal have varme. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir, det er nemmest med våde fingre.

Lad dejen stå i ovnen i et par minutter, inden du tager den ud igen og putter fyldet på. Så bliver bunde sprødere og pizzaen dejligere. Men giv den endelig ikke for lang tid – 275 grader er en pæn sjat varme.

Bland tomatpure med oregano, timian, hakket rosmarin, sukker, salt og peber. Smør det på bunden og put rødløg, ost, artiskokhjerter og peberfrugt på. Sæt pizzaen i ovnen og bag, til den er færdig. Når ovnen er så varm, er det måske 5 minutter.

Pizzaen kan sagtens fryses.

Ved siden af lavede jeg en hurtig tomatsalat af cherrytomater, rødløg, mozzarella-ost, olivenolie, lys balsamicoeddike, salt og peber. Bare fordi det smager så hamrende godt, selvom tomater egentlig ikke er i sæson længere.

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Sommermad | Bærmonster
    19. februar 2016 at 15:23

    […] være mange ting, og jeg har ikke medtaget alt (så var den blevet al for lang), så opskrifter på pizzabunde og burgerboller står stadig kun under bagværk, hvis man føler for at smække bøffer eller en […]

  • Besvar
    Meget simpel salat | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:47

    […] lidt salt, friskkværnet peber, godt olivenolie og lidt hvid balsamicoeddike. Dejligt tilbehør til rester fra fryseren. Hvis man er lidt mindre sulten og lidt mere utålmodig, end jeg var forleden, kan man med fordel […]

  • Besvar
    LunaBærmonster
    31. oktober 2012 at 20:49

    Mange tak for rosen. Pizza er også en genial måde at lave restemad på. 🙂

  • Besvar
    Mitzie Mee
    27. oktober 2012 at 20:19

    Sikke en dejlig blog. Bliver helt sulten efter at have læst om din pizza…må vist lige ud at se, hvad der gemmer sig i køleskabet:)

  • Skriv en kommentar