Veganske, glutenfri bananpandekager og godt nytår

IMG_5727

Solen skinner ind ad mine upudsede vinduer, de smukke blomster, mine forældre forærede mig i weekenden, blomstrer, og jeg holder fri i dag. Tiltrængt fri.

December var hektisk med glædeligt gensyn med venner og eksamensland en masse. Førstnævnte var fantastisk, sidstnævnte var mindre fantastisk, for ærlig talt trængte jeg mere til ferie.

Ferie holder jeg til gengæld i dag. Indtil videre har jeg sovet længe, puttet lidt længere under mine varme dyner (i den her kulde kræver det to styks dyner for at holde vekselvarmeren her varm), spist yndlingsmorgenmaden med bananpandekager, smoothie og kaffe, læst blogindlæg, købt et par ting på nettet, jeg manglede og kigget på solskinnet. For selvom det er bidende koldt og blæsende, og jeg egentlig er mere sommermenneske, så er det noget så smukt med solskin i frostvejr. Så meget, at jeg næsten ikke kan få nok af at nyde det.

I morgen er det i gang med arbejde igen, for nu er jeg kommet så langt i mit studie (hvis jeg består de to eksamensopgaver, jeg har afleveret), at der kun er specialet tilbage. Jeg kunne skrive alt muligt om, at det er vildt at være kommet så langt, men helt ærligt føles det ret naturligt, for jeg har studeret 7 1/2 år i stræk nu. Sådan går det, når man læser statskundskab i to år, før man skifter til journaliststudiet, og tager en kandidat bagefter.

Og bedre sent end aldrig: Godt nytår til dig! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år. Jeg fejrede nytår med gode højskolevenner plus diverse, som jeg også hyggede mig med 1. januar. At have tid til at chille, putte foran en film, spise slik og hyggesnakke med gode venner 1. januar, er for mig næsten lige så vigtigt som nytårsaften. Kald mig gammel, men jeg elsker det!

I dag prøvede jeg en anden opskrift på de klassiske bananpandekager, nemlig med ægget byttet ud med 1/2 dl plantemælk. Pandekagerne får en lidt anden konsistens og smager lidt mere af banan, fordi æg dominerer mere i smagen, end plantemælk gør, men de er stadig gode. En rar opskrift, om det er fordi man er løbet tør for æg, er veganer eller bare vil prøve noget lidt andet.

Til 4 styks bananpandekager skal du bruge:

  • 1 moden banan
  • 20 g boghvedemel (det smager simpelthen bedre end hvedemel. Evt. mandelmel i stedet)
  • Ca. 1/2 dl plantemælk (jeg brugte en hjemmelavet cashewmælk, hvor jeg ikke havde siet pulpen fra, lavet på 100 g cashewnødder i blød og knap 1 liter vand)
  • Lidt kanel
  • Lidt kokosolie til stegning

Mos bananen, bland med boghvedemel, kanel og plantemælk – vurder, om der evt. skal lidt mere væske i. Steg ved middelhøj varme i kokosolie og nyd med det samme.

Denne gang fik mine bananpandekager lidt af min mors hjemmelavede brombærkompot imellem, men nøddesmør eller lidt agavesirup eller bare helt rå er også lækkert.
IMG_5726

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar