Vegansk græskartærte, som både kan spises rå og bagt

IMG_3649

Da jeg kom hjem fra Myanmar, fouragerede jeg kål og græskar en masse, for det var disse to herligheder, jeg havde savnet mest. Jeg brugte græskar til græskarmos, græskarsuppe og til disse græskar-herligheder på billedet, som jeg lavede ved at blande et par opskrifter, jeg fandt på nettet og ændrede lidt i.

Du kan både bage dem, som dem på tallerkenen er, eller bare fryse dem, – de smager dejligt i begge varianter.

Til seks styks godt fyldte muffinforme (jeg brugte silikonemuffinforme) skal du bruge:

Bund:

  • 100 g mandelmel (her har jeg brugt tørret og blendet pulp fra mandelmælk, men blendede mandler eller købt mandelmel kan også bruges)
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • 10 udstenede, friske dadler (eller tørrede, der har ligget i blød)
  • 3 1/2 spsk kokosolie (mærk efter med konsistensen, måske lidt mere, måske lidt mindre)

Blend det hele i en foodprocessor eller med en god minihakker. Fordel “dejen” i bunden og op ad kanten i seks store muffinforme (eller flere små).

Fyld:

  • 350 g græskar
  • 130 g af det fede (det, som er fast, når kokosmælken har stået på køl – brug det flydende til noget andet) fra en dåse kokosmælk
  • 1/2 dl agave- eller ahornsirup
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk stødt muskatnød eller muskatblomme (jeg brugte sidstnævnte)
  • 1/4 tsk stødte nelliker

Skær græskarret i mindre stykker og bag det ved 175-200 grader til det er helt mørt. Du kan med fordel bage mere græskar, end du skal bruge – resten kan du bruge til græskarmos.

Blend græskar med kokosmælk, sirup og alle krydderierne. Smag til.

Jeg bagte halvdelen af portionen og frøs den anden halvdel.

Vil du bage græskartærterne? Bag først bundene 5 minutter ved 175 grader, og fordel fyldet i tærterne og bag dem i 15-20 minutter. Lad dem køle af, inden du nyder dem, måske med lidt kokosflødeskum til.

Vil du fryse græskartærterne? Frys først bundene lidt, så de sætter sig, inden du fordeler fyldet i ovenpå og fryser dem igen. Tag dem ud af fryseren cirka 15 minutter før, du vil spise dem.

P.S. Jeg beklager den mystiske farve, billederne har. Det er desværre lidt af en udfordring at fotografere her om vinteren.

IMG_3655

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Vegansk sukkerfri græskaris | Bærmonster
    14. februar 2016 at 8:06

    […] jeg lavede græskarherligheder (aka vegansk græskartærte, der både kan spises rå og bagt) i december, var jeg ærlig talt allermest vild med fyldet. Særligt det ubagte af det. Det er […]

  • Skriv en kommentar