Varm tomatsuppe

Det er blevet en lille bitte smule varmere udenfor. Men jeg fryser stadig. Når man fryser, er der næsten ikke noget bedre, end en varm og dejlig suppe. Så det lavede min roomie og jeg forleden, og fik masser af grydebrød til.

Tomatsuppe er rigtig lækkert med nye, friske tomater, men om vinteren kan man med fordel lave den på dåsetomater. De friske smager alligevel ikke af noget.

Tomatsuppe til 2-3 personer:

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 130 g løg
  • 3 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 1/5 dl kaffefløde 8 % – hvis man gerne vil opbygge sin hyggemave, kan man sagtens bruge fløde. Men det gad vi ikke
  • Ca. 3 dl grøntsagsbouillon – jeg bruger en god fra Herbamare
  • Lidt chiliflager
  • Herbes de provence
  • Lidt urtesalt (pas på med at oversalte, der er meget salt i bouillon)
  • Peber
  • Frisk rosmarin. Hvis du har, kan du også bruge friske alle mulige andre krydderurter i stedet for de tørrede i herbes de provence, det bliver suppen bare bedre af
  • Ca. en lille teske sukker

Hak løg og hvidløg, og steg dem et par minutter i noget olivenolie. Tilsæt tomatpureen – den skal svitses lidt, det er godt for smagen. Put alle de andre ting i, og lad den stå og hygge sig og udvikle smag til du bliver sulten. Smag til med herbes de provence, urtesalt og peber. Sukkeret skal i, fordi dåsetomater ofte har en lidt sjov bismag, som sukker kan få væk.

Nyd med fx små pastaer i, røde bønner eller hvad du lige lyster. Og godt brød til.

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Konfirmation(smad) når det er bedst | Bærmonster
    10. maj 2012 at 21:25

    […] tiden, og nogle gange sker det jo, at man laver noget, man har lavet før. For eksempel lavede jeg tomatsuppe i går, men den eneste ændring, at der kom lidt flere friske krydderurter i, og så røg der […]

  • Besvar
    Kristina
    15. februar 2012 at 3:52

    I dag fik jeg noget så eksotisk som brøndkarsesuppe med ærter ovre på Kasernen?! Din ser god ud;)

  • Skriv en kommentar