Varm speltsalat med rodfrugter

På en eller anden måde formår der at være verdens største skygger i mit køkken, selvom jeg ikke bruger blitz. Jeg burde kun spise, når solen skinner, så jeg kunne få pæne madbilleder.

Speltsalaten lavede jeg en del sidste år med kyllingefilet marineret i sød chilisauce til – eller faktisk nærmere i. Men jeg er begyndt at have et noget anstreng forhold til billigt kyllingekød, så i stedet for at købe den økologiske (og dyre) version, spiser jeg rimelig vegetarisk. Ikke, at det burde være nogen overraskelse, hvis man har kigget lidt på bloggen – jeg tror jeg har to-tre retter med kød herinde.

Speltsalaten kan spises som et måltid i sig selv, eller med kylling, laks eller hvad man lige lyster til. Jeg fik den kold i dag (da jeg lavede den i går), og kan konstatere, at denne ret egner sig bedst til at blive spist den dag, man har lavet den. Til gengæld er den også hurtigt lavet. Jeg laver alting med rodfrugter på gefühl, så mine mængdeangivelser er desværre ret ubrugelige.

Du skal bruge:

  • Rodfrugter i den mængde og i de former og farver, du lyster. Jeg havde gulerødder og rødbede i min. Pastinakker, kartoffel, selleri osv. er også skønt
  • Rødløg – jeg brugte to små
  • Riiigeligt persille – både bredbladet og almindeligt fungerer. Jeg brugte bredbladet
  • Til to personer: 1 1/2 dl speltkerner og 3 dl vand
  • Olivenolie
  • Rød balsamico
  • Urtesalt
  • Peber

Skræl rodfrugterne og skær dem i korte stave. Skær rødløget i ottendedele. Bland rodfrugter og løg med en god olivenolie, urtesalt og peber, og lad dem hygge sig i ovnen ved 200 grader i godt og vel en halv times tid.

Speltkernerne skal koges i 3 dl vand i ca. 20 minutter. Når rodfrugter og speltkerner er færdige, blandes det med hakket persille og smages til med rød balsamico. Nyd varm.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar