Varm salat med søde kartofler

IMG_3488

Jeg har holdt en tiltrængt eksamenspause på NorthSide i weekenden, og det har været fantastisk. Herligt selskab, skøn musik, lækker mad og al slags vejr. Jeg arbejde frivilligt som journalist for festivalen noget af tiden, og det var en fest med de gode folk.

Lørdag toppede for mit vedkommende med Antony and the Johnsons, der spillede med Aarhus Symfoniorkester. Godt nok blev jeg gennemblødt helt ned i gummistøvlerne, men Antony Hegartys smukke stemme akkompagneret af strygere og to af bedsteveninderne ved min side fik mig til at græde lidt af lykke under hele koncerten.

Inden jeg graver mig ned for en sidste gang dette semester med en tredages eksamen, får du en opskrift. Egentlig havde jeg planer om at skrive et langt indlæg om, hvor vigtigt det er at stemme til folketingsvalget på torsdag, men jeg nåede frem til, at det er så meget ude af bloggens kontekst, at det må blive et andet sted. Jeg håber nu stadig, at du går ned og sætter et velovervejet kryds. 🙂

Og så over til salaten. Det er en af de der simple, lækre retter, der bare fungerer. Farverne er skønne, og det er en kombination af nogle af mine favoritting: Søde kartofler, persille og linser. Synes du, der mangler noget salt og fedme, kan du tilføje lidt god feta, men linserne mætter også dejligt i sig selv.

Til to personer skal du cirka bruge:

  • 100 g tørrede belugalinser (godt 1 dl)
  • Lidt grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
  • ca. 600 g sød kartoffel
  • 1 rødløg
  • Ca. 2 tsk tørret, stødt gurkemeje (kan udelades)
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • En halv bakke bredbladet persille
  • Et par håndfulde frisk spinat, rucola eller en blanding

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl belugalinserne og kog dem i godt 2 dl vand sammen med lidt bouillon – det giver en lækker smag til linserne. Kog linserne på lavt blus i ca. 20 minutter til de er færdige.

Skræl den søde kartoffel og skær den i mundrette skiver. Pil rødløget og skær det i skiver også. Bland sød kartoffel og rødløg med olivenolie, gurkemeje, salt og peber og bred ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ca. 20 minutter, hvis de ikke er for store.

Skyl spinat/rucola og bred det ud på en tallerken. Skyl og hak persillen. Bland persille, belugalinser, søde kartofler og rødløg og bred ud på salaten. Nyd med det samme eller dagen efter. Den varme salat smager også dejligt kold.

P.S.: Du kan stadig nå at vinde en mikrohave lige her.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar