Varm salat med rodfrugter og butterbeans

IMG_1461webDenne salat er en variation over en klassiker i mit køkken: rodfrugter i ovn, persille og enten kogt byg/spelt eller kikærter/bønner. Og gerne noget god feta sammen. Salaten smager skønt og kan sagtens være et helt måltid i sig selv, idet bønnerne mætter godt og er fulde af protein.

Det er i øvrigt min post nummer 200 på bloggen, hvilket jeg synes er lidt vildt. Nu har jeg blogget her på siden i over to år, og selvom jeg ikke altid får skrevet så tit, som jeg gerne vil, så kommer der stille og roligt flere og flere læsere til bloggen, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Skriv endelig, hvis I har spørgsmål, gode idéer, kommentarer eller andet. Og tak, fordi I følger med!

Bloggen kan i øvrigt også følges både på bloglovin og facebook.

Men tilbage til opskriften.

Hvis man bruger bønner, skal man bare huske at sætte dem i blød aftenen før.

Til tre personer skal du bruge:

  • 200 g tørrede butterbeans
  • 3 gulerødder
  • 1 stort rødløg
  • En del rødbeder (jeg fik desværre ikke vejet dem af)
  • Salt og peber
  • God olivenolie
  • Rigeligt bredbladet persille
  • Lidt hvidvinseddike
  • Frisk timian (alternativt tørret)
  • Gerne lidt god feta

Stil butterbeans i blød aftenen før. Dagen efter skifter du vandet ud og koger dem i nyt vand, gerne med lidt frisk timian og salt. De skal koge 1 time til 1 1/2.

Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stænger. Skær rødløget i mindre både og bland rodfrugter og rødløg med olivenolie, salt, peber og frisk timian.

Afhængig af rodfrugternes størrelse skal de have 30-45 minutter i en 200 grader varm ovn.

Bland rodfrugter og butterbeans med hinanden og rigeligt hakket, bredbladet persille. Smag til med olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber.

Server med feta og solskin på næsen (eller i drømmene) og nyd.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Græske frikadeller med krydderurter og feta | Bærmonster
    6. september 2013 at 12:03

    […] (det kan dog diskuteres, hvor vegetaragtigt det føles at spise pizza med ost), ligesom min mor fik varm salat med rodfrugter og butterbeans forleden og var ganske begejstret for […]

  • Skriv en kommentar