Varm salat med kikærter

Jeg har fået et eller andet fennikel-flip, hvilket harmonerer utrolig dårligt efter mit dårlige forsøg på at spise efter årstiden. Selvom jeg er helt vild med rodfrugter og kål, kan jeg godt få lyst til sommergrøntsager engang i mellem. Undskyld, Meyer. Det er også lidt dumt, nu tomaterne smager ti gange bedre om sommeren.

Men hvorom alt er, så lavede jeg en varm kikærtesalat med fennikel, peberfrugter og gulerødder i. Den er ganske inspireret af en salat de kære salatsøstre Scheftelowitz og Bock har lavet, dog har jeg tilføjet fennikel og gulerødder, fordi jeg ikke havde så mange peberfrugter, og fordi det er godt.

Varm salat med kikærter

  • 200 g kikærter – sættes i blød aftenen før, ellers kan man blive syg af de spændende giftstoffer, der er i dem
  • 2 peberfrugter
  • 3 gulerødder af sådan cirka gennemsnitsstørrelse – eller den størrelse, du bedst kan lide på gulerødder. De må gerne være krumryggede
  • 1/2 fennikel
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Herbes de provence
  • Salt, peber
  • Olivenolie
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk æblecidereddike

Kog kikærterne til de er møre, ca. 45 minutter. Hak alle grøntsagerne efter behag og bland med olivenolie, salt, peber og herbes de provence. Put dem i ovnen ved 200 grader og lad dem hygge sig der i en lille halv time.

Når grøntsagerne er færdige blandes de med dijonsennepen og æblecidereddike (eller hvidvinseddike) samt de kogte kikærter. Salaten kan både spises varm og kold, og kan sagtens holde sig et par dage på køl.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar