Varm rødbedesalat med byg og feta

I går havde jeg besøg af sød veninde, der kom til middag og gåtur. Sådan nogle rare hverdagsaftaler skal man ikke sådan kimse ad.

Menuen stod på nye grøntsager. Jeg havde besøgt min dejlige mormor og morfar i weekenden sammen med alle mine fætre og kusiner, og havde fået lov at fouragere lidt i deres helt fantastiske køkkenhave. Den nye header på min blog er i øvrigt lavet af blåbær fra deres have. Men det var nu bønner, rødbeder, æbler og persille, jeg fik med hjem. Samt et glas af min mormors himmelske solbærmarmelade. Efter en skøn familiehyggelig weekend, så er det prikken over i’et at få lov at tulle rundt i deres køkkenhave og nippe lidt grøntsager.

Fordi jeg er fan af salater, og fan af varme salater og fan af feta, så skulle det hele blandes i en pærevælling, der dog var så gennemtænkt, at jeg forinden havde overvejet, om råvarerne passede sammen. Det gjorde de – salaten smagte i hvert fald rigtig dejligt.

Ingredienser til 3 personer (sådan cirka):

  • 150 g perlebyg (i ukogt tilstand)
  • Grøntsagsbouillon, fx den gode fra Herbamare
  • 2 laurbærblade
  • 1 stort rødløg
  • Ca. 3 rødbeder (jeg brugte to meget store)
  • 4 gulerødder
  • Hakket persille
  • God olivenolie
  • Urtesalt, peber
  • Balsamicoeddike
  • Ca. 200 g feta (fordi det ikke skal være alt for sundt)
  • En håndfuld græskarkerner

Kog bygkorn med bouillon, laurbærblade og rigeligt vand i ca. 45 minutter – tjek undervejs, om de smager færdige.

Skær rødbeder og gulerødder ud i stave, skær rødløget i mindre skiver og bland med olivenolie, salt og peber. Sæt ca. 30-35 minutter i ovnen ved 200 grader.

Hak persillen. Rist græskarkernerne let gyldne.

Når det hele er færdigt, blandes hele molevitten (vendt lidt med fetaen, så den ikke smelter) og smages til med lidt olivenolie og balsamicoeddike. Drys smuldret feta over og top med græskarkernerne.

Spises i godt selskab, eventuelt med helt friske, skønne, dampede bønner til.

Salaten er også dejlig kold dagen efter (jeg har tjekket).

De næste par indlæg kommer til at handle om en vidunderlig sommerhustur i det nordjyske, der inkluderede en farligt masse fisk og skaldyr, hvidvin og dejligt selskab. Glæd jer (håber jeg da).

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Små ting #3 | Bærmonster
    19. februar 2016 at 15:15

    […] har også spist mad i fine farver de sidste par uger. Ovenstående er en variation af denne og giver den snehvide og efterhånden beskidthvide vinter en god […]

  • Besvar
    Tanker om glansbilleder | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:11

    […] for dette indlæg er alligevel noget, som er personligt. Og samtidig en grund til, at de lovede sommerhus-indlæg ikke er kommet […]

  • Besvar
    Små ting og store ting | Bærmonster
    31. januar 2014 at 17:33

    […] har også spist mad i fine farver de sidste par uger. Ovenstående er en variation af denne og giver den snehvide og efterhånden beskidthvide vinter en god […]

  • Besvar
    Tanker om glansbilleder | Bærmonster
    28. august 2012 at 20:10

    […] Indlæg navigation ← Forrige […]

  • Skriv en kommentar