Vaniljesirup med en anelse kanel

IMG_1120webTil iskaffen i går lavede jeg ovenstående sirup. Det var overraskende nemt, og helt sikkert ikke sidste gang, jeg eksperimenterer med sirup med smag i. Meyer har for eksempel lavet en rosensirup, hvor han putter hybenroseblade i, efter sirupsmassen er taget af varmen, hvilket lyder ret dejligt. Måske så ikke lige til iskaffe, men til så mange andre ting.

Til ovenstående portion, der er to relativt små marmeladeglas, skal du bruge:

  • 3 dl vand
  • 200 g sukker
  • 2 tomme vaniljestænger (hvor du har brugt kornene før) eller en ny, hel vaniljestang
  • Evt. lidt kanel

Kanelen kom egentlig bare i, fordi jeg havde en rest kanelsukker liggende helt tilbage fra i vinters. Der skal ikke for meget kanel i, for så bliver kaffen efter min mening lidt sjov i smagen, hvis det altså er kaffesirup, du har i planerne.

Men nok om det. Kog vand og sukker op med vaniljestængerne og eventuelt lidt kanel. Når det koger er det i princippet færdigt, men vil du gerne have en lidt tykkere sirup, skal du bare lade det simre, til det har det konsistens, du synes. Mit simrede 5-10 minutter, så det blev lidt mere tykt, men ikke meget.

Nyd i iskaffe, på pandekager, på yoghurt eller meget andet rart, hvor du synes, der mangler lidt sødt.

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    I 2013 | Bærmonster
    29. december 2013 at 9:41

    […] juli lavede jeg gazpacho, mange salater, drak iskaffe med vaniljesirup på græsplænen og var på Bornholm. I august stoppede jeg i praktik, flyttede til Århus, bagte […]

  • Besvar
    Vaniljesirup med en anelse kanel Om kost og ernæring
    21. juli 2013 at 23:13

    […] Læs hele artiklen her på >>: Skønne opskrifter fra og med tak til Bærmonster […]

  • Skriv en kommentar