Tunsalat – nu på helsemåden

 

Det er ikke en klassisk tunsalat, som billedet afslører. Det er en tunsalat a la bærmonster, der gerne inkluderer rigelige mængder grøntsager og dild.

Til to personer skal du bruge følgende:

  • En dåse tun i vand – tun på dåse er ikke helt så slemt, som tunbøffer fx. Men tun skal stadig spises med måde, både for miljøet og for ikke at få for mange ophobede tungmetaller
  • 1 lille dåse majs (ca. 200 g) – hvis du kan få fat i friske, er det selvfølgelig bedst
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 store stængler bladselleri – eller 4 små, eller hvad du lyster
  • 1 lille gulerod
  • 1 potte dild
  • 2 æg fra en glad høne
  • Lidt A38 eller creme fraiche
  • Citron – helst fra en frisk
  • Urtesalt
  • Peber i rigelige mængder

Kog æggene til de er lige præcis niveauet efter smilende (hvis du kan ramme det). De skal ikke være overkogte, hvis man spørger mig. Afvand tun og majs. Hak peberfrugt, bladselleri og gulerod fint og bland med finthakket dild, tun og majs. Skær æggene i små stykker og bland i. Tilsæt A38 / creme fraiche efter humør, og smag til med citron, urtesalt og friskkværnet peber.

Tunsalaten er fremragende til pitabrød eller et godt, hjemmebagt brød. Nem mad, når det skal gå lidt stærkt, og stadig smage dejligt.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar