Trøfler – sådan noget råt stads

Jeg havde nogle dadler, som jeg ikke gad have liggende og glo i mit køleskab længere. Efter at have lavet raw food brownie flere gange, havde jeg tænkt, at man sagtens kunne omforme det til konfekt, for det er ærlig talt mere konfekt- en brownieagtigt.

Som sagt, så gjort. Jeg har gjort det samme som når jeg laver raw food-brownie, bare uden kokosolie, da jeg synes, det for nemt bliver smattet.

Ingredienser

  • 600 g friske dadler med sten
  • 200 g mandler eller paranødder
  • 1,5-2 dl kakaopulver (hvis kagen skal være helt rå, skal det være rå kakaopulver)
  • 1 knivspids Himalaya-salt (fordi det er råt, igen: man kan godt bruge alm. salt)
  • Drys: Kokosmel
  • Hvis du har lyst: 1/2 dl kokosolie (note: jeg er efterfølgende igen begyndt at bruge kokosolie i mine trøfler, bare i en mindre mængde)

Hak nødderne i foodprocessoren. Du kan selvfølgelig også gøre det ved håndkraft, men når du nu har en foodprocessor, der virker, så går det noget hurtigere.

Tag nødderne op af foodprocessoren.

Pil stenene ud af dadlerne, og blend dem. Tilsæt kakao og blend igen. Tilsæt derefter nødder. Det kan godt være, nødderne skal røres i med håndkraft – det bliver en robust masse. Rul dem til kugler og tril dem i kokosmel.

Det kan godt anbefales. Jeg havde dog fået fat i nogle dadler, der var lidt underligt gærede i smagen, så jeg tænker at lave dem endnu engang med nogle bedre dadler.

Relateret indhold

5 kommentarer

  • Besvar
    Hverdagssnacks | Bærmonster
    12. marts 2015 at 12:46

    […] sidste yndlingssnack herfra, som jeg ofte har et mindre lager af i min fryser: Daddelkugler, eventuelt i fine farver som […]

  • Besvar
    Pebernødder på den rå måde | Bærmonster
    12. marts 2015 at 12:40

    […] der ikke indeholder en masse dims. Samtidig er det en god grund til at eksperimentere lidt med de daddelkugler, jeg er storfan […]

  • Besvar
    Fejring for alle pengene | Bærmonster
    24. marts 2014 at 22:52

    […] stod den på rødvin, brownie, appelsincookies, daddelkugler, gode venner og dans (sidstnævnte har jeg ingen opskrift på, udover at huske, at gøre det både […]

  • Besvar
    Lidt om jul, selvom det stadig er november | Bærmonster
    25. november 2013 at 21:12

    […] den søde ende kunne det være: Klassisk konfekt, espressotrøfler med marcipan, bounty, raw food trøfler, trøffelkugler (romkugler), pebernødder og […]

  • Besvar
    Bærmonster-muffins | Bærmonster
    13. august 2013 at 14:08

    […] lavet en meget dejlig brødtærte aka rugbrødslagkage, mens jeg havde bagt bærmuffins, lavet raw food trøfler og soyaristede jordnødder, mandler og hasselnødder. Well, jeg var måske gået lidt amok, men så […]

  • Skriv en kommentar