Det er egentlig bare raw food trøfler i forklædning. Nærmest sunde og stadig noget så dejlige, bløde og chokolade-agtige.
Jeg havde en halv pakke dadler i køleskabet, og tænkte, at det var på tide at prøve at putte lidt ekstra smag på. Som sagt, så gjort.
Du skal bruge (portionen kan snildt ganges op eller ned)
- 300 g bløde dadler – sten er medregnet i vægten, men husk at pille dem ud
- 100 g mandler
- 1 dl kakaopulver
- Et par dråber pebermynteolie eller 1-2 tsk kanel
Blend mandlerne, så de er rimelig fine, dog uden at de når i nærheden af marcipan. Pil stenene ud af dadlerne og blend dem med sammen med kakaopulveret.
Jeg tog halvdelen og puttede et par dråber pebermynteolie i (jeg brugte en fra Urteteket) og blandede lidt kanel i den anden halvdel. Pas på med pebermynteolien: den er ret stærk, så smag til og start med en dråbe.
Rul trøflerne i kakaopulver, kakaonibs eller kokosmel.
Næste gang tror jeg, jeg skal prøve en version med lidt espresso i, og en anden med appelsinsaft- og skal (eller bare appelsinskal) i. Man kan sagtens eksperimentere med andre tørrede frugter som figner, abrikoser og svesker, ligesom mandlerne kan udskiftes med for eksempel hasselnødder, paranødder eller noget helt fjerde (måske en blanding af forskellige slags).
Det er en nem og dejlig ting, til når man trænger til lidt sødt til kaffen. Så snart man er den heldige indehaver af en foodprocessor, så er det heller ikke besværligt at lave de fine kugler.
3 kommentarer
PeacefulAngel
19. november 2014 at 0:17De her bliver nok mine nye havregrynskugler til jul. De lyder lækre på den sundere måde 😉
lunabaermonster
19. november 2014 at 14:00De er også farligt vanedannende. 🙂 Og så kan man altid tilføje lidt pebermynteessens, lakridspulver eller kanel – eller noget helt fjerde.
PeacefulAngel
19. november 2014 at 15:32Tænkte nok at de var vanedannende. Jeg glæder mig til at lave dem og jeg håber de er så gode som jeg forestiller mig 🙂