Trefarvet is på den sunde måde

IMG_2162webTil min fest sidste uge serverede jeg blandt andet disse trefarvede is til dessert. Jeg havde overvejet at lave en islagkage, som MinPaleoVerden gør her, men syntes det var sjovere at lave små pindis, når aftenens koncept nu var tapas.

Det vakte stor begejstring hos de bananglade og mindre hos andre. Jeg er dog sikker på, at det er en vinder til de fleste børn – og os andre barnlige sjæle – og så ved man samtidig, at de kun får lutter gode ting. Min yngste kusine spiste i hvert fald to.

Til godt og vel 22 ispinde (afhænger selvfølgelig af formenes størrelse) skal du bruge:

 • 10 meget modne bananer
 • 200 g jordbær – jeg brugte friske, nu de var i sæson, men frosne er også fint
 • Vanilje fra 1/2 stang
 • 4 spsk kakao

Blend de første fire bananer med vaniljen og hæld massen over i en anden skål.

Blend så to bananer med jordbærrene og hæld massen over i en anden skål.

Blend de sidste fire bananer med kakaoen.

Et godt tip, hvis du vil have pænere ispinde, end jeg havde, er at hælde massen over i tre fryseposer og klippe et lille hul i den, så den er nemmere at styre.

Fyld formene en tredjedel med jordbær, så en tredjedel med den rene bananis med vanilje og tilsidst med chokoladeisen (eller i den rækkefølge, du nu foretrækker). Sæt pinde i og sæt dem på frys.

Hvis du ikke har ispindeforme, kan du selvfølgelig bruge en rugbrødsform eller en springform i stedet, og få en slags islagkage ud af det. Skal islagkagen også have en bund, vil jeg foreslå en blanding af blendede mandler og dadler, hvis vi skal blive i det sukkerfri hjørne.

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Bærmonster Klassisk: Bananis | Bærmonster
  5. december 2015 at 8:04

  […] Til ispinde: Vil du lave ispinde, behøver du ikke fryse bananerne først. Bare blend dem med smagsgiveren, fyld i ispindeforme og frys ned. Eventuelt i flere lag, hvis du vil have en flot effekt og forskellige smage, se for eksempel denne trefarvede is. […]

 • Besvar
  Marina
  3. juli 2014 at 11:42

  Måske Daniel skulle have islagkage til sin fødselsdag søndag – tak for opskrift!

  • Besvar
   lunabaermonster
   7. juli 2014 at 15:28

   Det var så lidt. Jeg er i hvert fald fan. Er lige kommet hjem efter Roskilde, og det første jeg hev frem, var en trefarvet bananis i min fryser, haha. 🙂

  Skriv en kommentar