Tomatsovs med quinoa

IMG_2148web

Hvordan får man en gang pasta med tomatsovs til at mætte bedre og indeholde flere grøntsager? Var udfordringen til mig forleden. Svaret er denne fyldige tomatsovs, der mætter godt på grund af de gode proteiner i quinoaen. Pastaen blev udskiftet med en squash som lavet i strimler på min spiralizer og lidt mozzarella tilføjet, bare fordi det er godt.

Til cirka tre portioner tomatsovs som hovedret skal du bruge:

  • Lidt olivenolie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 hele tomater
  • Cirka 30 g tomatpure
  • 1 peberfrugt
  • 1 gulerod
  • Lidt grøntsagsbouillon – jeg bruger Herbamare
  • 1 dl quinoa
  • 8 små, soltørrede tomater
  • 1 chili (kan udelades, hvis du ikke er til det)
  • En god blanding af krydderurter, gerne friske. Jeg brugte frisk basilikum, frisk rosmarin, frisk timian og tørret oregano
  • Evt. lidt rødvin, jeg brugte et par isterninger af en rødvin, jeg havde frosset
  • Salt og peber

Tilbehør: 1 squash pr. mand samt mozzarella (kan udelades, hvis du vil lave retten vegansk)

Varm olien op i en stor pande. Hak løg og hvidløg sauter i olien. Tilføj hakket peberfrugt og hakket eller revet gulerod. Svits tomatpureen, så bitterstofferne kommer ud.

Skyl quinoaen og kog den i en gryde for sig, gerne med lidt grøntsagsbouillon i.

Tilføj hakkede tomater, grøntsagsbouillon, chili, krydderurter og rødvin til sovsen og lad den simre.

Når quinoaen er kogt næsten færdig, men stadig har lidt bid, så tilsæt den tomatsovsen, så de trækker smag af hinanden.

Lav squashen til spiraler og overhæld dem med kogende vand og lad dem trække et lille minut. Hæld vandet fra.

Smag sovsen til og server ovenpå squashen.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    6 om dagen | Bærmonster
    21. maj 2016 at 16:20

    […] Skift pasta ud med squash-spaghetti. […]

  • Skriv en kommentar