Tomatsauce med smør, rødbedechips og andet godt

Jeg fik dejligt besøg, men havde lidt travlt. Sagt på en anden måde, kom jeg sent hjem fra arbejde, som jeg ofte gør for tiden. Det er nu okay, for jeg er hulens glad for mit arbejde. Derfor kommer der en del simple retter på bloggen, fordi jeg desværre ikke altid har timer i et køkken – jeg bliver i hvert fald sulten før.

Bortset fra det, så måtte jeg prøve den nye bloggerfavorit: tomatsauce med smør. Den skulle efter sigende være god, og det var den også. Næste gang vil jeg give den endnu mere tålmodighed og lidt mere stavblender.

Tomatsauce med smør – og pasta – til 2 personer:

 • 250 g frisk fuldkornspasta
 • 1 ds. hakkede tomater – friske er selvfølgelig bedst, hvis de gode danske er kommet, eller hvis man generelt bare har dem
 • 1 lille løg
 • 2 fed hvidløg
 • Olivenolie
 • Rosmarin – frisk
 • Timian – frisk
 • Oregano
 • Smør – jeg kan ikke helt huske mængden, men jeg brugte vist en del mindre, end opskriften siger

Hak løg og hvidløg, og brun dem langsomt i olivenolie. Tilsæt resten, og lad det simre så længe du orker. Blend gerne lidt med en stavblender, så løgene bliver endnu mindre. Kog pastaen, tilsæt tomatsauce og pynt med friskrevet parmesan.

Ved siden af fik vi en meget enkel salat bestående af fennikel og peberfrugt med olivenolie, balsamico, salt og peber på.

Rødbedechipsene er nemme at lave, hvis man er den lykkelige indehaver af et rivejern med en skarp, flad side (jeg har for tredje gang i dag glemt, hvad det hedder). Det er jeg desværre ikke, men man kan godt lave dem alligevel. Rødbederne skrælles og slices i tynde, tynde skiver. De blandes med olivenolie og sættes i en 200 grader varm ovn. Drys med salt, når de er færdige, det tager nok 30 minutter, men husk at kigge til dem.

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  Rebecca
  21. juni 2012 at 12:54

  Det hedder et mandolinjern! Tak for dejlig mad, Luna!

 • Skriv en kommentar