Tomatsalsa

IMG_4157

Nogle gange får jeg flikket noget hurtigt sammen fra hovedet, der viser sig at være noget, der eksisterer i forvejen. Det er selvfølgelig også lidt af en udfordring at opfinde nyt hele tiden, når der er så uendeligt mange opskrifter i verden, og hele tiden kommer nye til. Og så er det vist også en tilsnigelse at sige, at det er en stor opfindelse at blande tomater og koriander, haha.

Bortset fra det, så synes jeg stadig, du skal have en opskrift. Tomatsalsaen – eller pico de gallo, som den hedder i Mexico – er god til tilbehør til mexicansk mad (sjovt nok), men også bare til pitabrød, som et stærkt tilbehør til tomatsovsen eller som en skefuld ved siden af salaten.

Du kan gøre den lige præcis så chilistærk, du ønsker, så den kan både blive børnevenlig eller djævelsk stærk. Målene til både sambal oelek, hvidvinseddike og olivenolie er noget på slump, for jeg har bare hældt en lille slat i, når jeg har lavet den, og så efterfølgende smagt til, om der manglede noget.

Til en portion skal du bruge:

  • 3 modne tomater
  • 1/2 løg (gerne rødløg, men zittauer er også fint – jeg havde ikke selv rødløg)
  • 1/2 potte koriander
  • Ca. 1 spsk olivenolie
  • Ca. 1 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
  • Ca. 1 spsk sambal oelek eller lignende chilisauce. Juster styrken efter lyst
  • Salt og peber

Hak tomaterne og løget så fint du (eller din kniv) gider. Hak koriander og bland med tomat og løg. Tilsæt resten af råvarerne og smag til.

Tomatsalsaen bliver ekstra god, når den får lov at trække en time eller to. Men den kan snildt spises med det samme, hvis man har travlt.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Kirstine J
    4. august 2015 at 7:36

    Du kan forsøge at bytte tomaterne ud med en mango i tern:) Smager himmelsk.

  • Skriv en kommentar