To slags omelet

Jeg havde en del æg, der gerne ville spises. Så i sidste uge stod aftensmaden to dage i streg på omelet med masser af grøntsager i – forskellige grøntsager, for at det ikke blev alt for kedeligt.

Det er ikke just de kønneste billeder, der kommer frem, når man prøver at få en omelet fra en dyb pande vristet over på en tallerken – måske, fordi jeg har sneget alt for mange grøntsager ind.

Omelet dag 1 bestod af 2 æg, der var rørt sammen med urtesalt og peber, et bundt asparges og en lille squash. Omeleten blev toppet med ca. 60 g mozzerella, bare fordi det er godt. Grøntsagerne blev varmet godt igennem i 5 minutter på panden, inden æggemassen røg på. Ganske fin og simpel mad.

Omelet dag 2 bestod af: 2 æg rørt sammen med urtesalt, peber, frisk timian, frisk rosmarin og en anelse tørret chili. Udover æg var der en stor snackpeber i og et par gulerødder samt ca. 60 g mozzarella på toppen.

Denne omelet slår i min verden klart den første, måske fordi blanding af asparges og squash egentlig er lidt “surt”, mens peberfrugt og gulerødder er ganske sødt. Samtidig gør de friske krydderurter og lidt chili klart en stor del af arbejdet. Måske skal man lave en asparges-peberfrugt-kombination eller en squash-gulerod? Heldigvis er der mange muligheder, når man laver omelet.

Relateret indhold

1 kommentar

Skriv en kommentar