Tiramisu

IMG_2398web
De sidste fire nytårsaftener med de skønne højskolefolk har min gode ven A og jeg lavet is (Og karamelsauce og kyskager og alt muligt andet). Det var altid lidt et projekt – på den hyggelige måde – for først skulle vi lave en creme anglaise og så skulle den piskes med ti kilo kærlighed hver time. Og kærlighed, det fik den. Sådan er det, når man ikke har en ismaskine. Men nok om is, når det egentlig handler om den skønne, italienske dessert tiramisu.

Da jeg for en måned siden (wauw, tiden går altså stærkt!) fejrede femte nytårsaften i træk med højskolevennerne, stod den på tiramisu i stedet. Bare fordi forandring fryder engang imellem. Og fordi tiramisu (også) er hamrende godt.

Jeg beklager den mindre skønne billede ovenfor, men sådan er det nogle gange, når man har mere travlt med at hygge sig end at tage billeder og måske heller ikke får drysset kakaoen så sirligt på. Men smagen var der heldigvis ikke noget at komme efter.

Opskriften er halvt min mors, halvt Brødrene Prices og lidt Bærmonsters.

Til cirka 10 mennesker (afhængig af dessertlyst – vi var 8, og der var masser af rester) skal du bruge:

  • 3 æggehvider
  • 6 æggeblommer
  • 190 g flormelis
  • ½ vanillestang
  • 500 g mascarpone
  • Lidt creme fine
  • 4 dl. espresso (eventuelt mere kaffe og Kahlua, hvis du lader ladyfingers dyppe længe)
  • 6 spsk Kahlua (kaffelikør) eller 1 dl Amaretto (mandellikør)
  • 27-30 lady fingers

De 3 æggehvider piskes i en skål for sig. De 6 æggeblommer piskes med flormelis og vanillestangen, til det er hvidt og skummende. Vend forsigtigt de piskede æggeblommer og æggehvide i mascarponen med en dejskraber. Lav espressoen og afkøl den hurtigt. Hæld kaffen i en dyb tallerken eller et lille fad, og bland kaffelikør i. Dyp hurtigt kagerne i kaffen en efter en, og læg halvdelen på et serveringsfad. Kom halvdelen af cremeblandingen i. Spred det ud i et jævnt lag. Dernæst et lag ladyfingers igen – de skal dække hele overfladen. Dæk til sidst med resten af cremen.

Dæk serveringsfadet med husholdningsfilm og stil det i køleskabet, til desserten skal spises. Sigt et tæt lag kakaopulver over, lige før desserten skal serveres. Desserten kan også laves i portionsglas eller i små forme.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar