Tapas-aften på (næsten) libanesisk

IMG_2151webEn god undskyldning for at invitere søde venner og familie på mad behøver man heldigvis ikke. Alligevel var der en undskyldning sidst, nemlig det, at jeg er uddannet journalist. Derfor inviterede jeg på tapas – eller libanesisk meze – i sidste uge.

Da et par af gæsterne har problemer med mælk og gluten, satte jeg selv det benspænd, at så meget af maden som muligt skulle være noget, de kunne spise. For mig er det bare en sjov udfordring, og det får om ikke andet bare endnu flere grøntsager på menuen.

IMG_2152web

Til hovedret stod den på:

Baba ganoush, humus, haydari, tabouleh, feta, gulerods- og bladselleri-stave, kikærter vendt i olivenolie og blandet med chili, koldhævet fuldkornsflute, vandmelonsalat og spidskålssalat med radiser, persille, peberfrugt og sennepsvinaigrette (dog ikke særlig mellemøstligt).

IMG_2157web

Samt kød (der ikke er på billedet ovenfor) i form af kød-på-pind. Så er det jo også næsten lidt tapas.IMG_2156web

Kødet var lavet efter følgende opskrift (jeg gangede dog op, da vi var en del mennesker):

  • 500 g oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber
  • En hulens masse hakket mynte og persille

Bland hele molevitten godt sammen og lad det trække en time på køl. Sæt i mellemtiden grillspyddene i blød, så de ikke brænder på, når man putter dem på grillen. Sæt kødet på pindene. Det kan være lidt bøvlet at få det til at hænge fast, men det sætter sig efter lidt tid. Grill, eventuelt på en bakke, hvis du er bange for, at kødet falder af.

Tabouleh’en består bare af følgende: Agurk, tomat, rødløg, masser af bredbladet persille og lidt frisk mynte samt lidt citron, salt og peber. Fjern indmaden i agurken og skær alle grøntsagerne i små bitte stykker. Bland med hakkede krydderurter og smag til med friskpresset citron, salt og peber. Bulgur kan sagtens tilføjes, hvis man gerne vil have den mere mættende.

Desserten var kokosmakroner, raw food trøfler rullet i lakridspulver (efter denne opskrift, dog uden appelsin) og trefarvede bananis. Opskrift følger på makronerne og på isen.

P.S. Gæsterne var glade, og værten var ligeså.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Pitabrød | Bærmonster
    13. marts 2016 at 20:43

    […] hvad du lyster. Jeg serverede dem med en omgang falafler (opskrift følger), haydari (fetadip), tabouleh og baba ganoush, og det kan bestemt […]

  • Skriv en kommentar