Tanker om fokus på sundhed

IMG_3323Som jeg skrev i sidste indlæg, er jeg ikke helt færdig med at debattere kropssyn. Ikke, at jeg bliver det foreløbig, men jeg synes, der hører sig to indlæg til, da det er to forskellige fokus.

I dag skal det nemlig handle om kropsfokus eller nærmere sundhedsfokus i samfundet. Ikke hvordan vi ser på kroppen, men det, at vi ser på kroppen og det at vi går så meget op i, hvordan vi behandler den, at det kan tage overhånd.

(Så tager vi lige valget en anden dag. For det er også ret spændende, hvis du spørger mig, men der er heldigvis et par uger at løbe på endnu i det store mediecirkus)

Jeg er spændt på at høre din mening, for det bliver en mindre opsang, som også gør mig selv skyldig.

Jeg er nemlig træt. Træt af, at damebladene handler om “flade mave på 14 dage”, at fitnesscentrene reklamere med “strong is the new skinny” og at instagram vælter over i sixpack-billeder.

Ja, jeg sagde træt. Og samtidig svælger jeg selv i det og poster billeder af smoothies i læssevis på Instagram. Undskyld, jeg går lige ud og højtryksspuler min stråleglans.

Hvad vil jeg så?

Jeg drømmer om, at vi flytter fokus bare en lille smule. At vi tager fingeren ud af vores navle, stopper med at tale om at synde, når det handler om kost, og i stedet bruger lidt af al den energi, vi har, på andre mennesker.

Selvfølgelig er det vigtigt at leve sundt. Men der er en balance i alting. Og jeg har efterhånden set flere og flere steder, at balancen er tippet. At det hele handler om sundhed i nærmest ortorektisk forstand. At hele livet handler om hvornår man kan træne næste gang og præcis hvad ens næste måltid skal indeholde.

Jeg drømmer om, at vi glor lidt mere på regnbuer med vores bedste venner, krammer dem lidt ekstra, og har det fint, selvom vi ikke når dagens træning og måske kom til at spise en kage. Så når vi nok træningen i morgen.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar