Tanker om bloggens indhold og spørgsmål til dig

IMG_2173webBærmonster, kalder jeg mig. Et blognavn, der længe har været en stående joke i vennekredsen, for kønt er det ikke. Men det er sjovt. Det synes jeg i hvert fald selv. Samtidig er det en måde at vise, at min blog handler om mad – og ikke er så hamrende selvhøjtidelig.

Det er nu ikke bloggens navn, det skal handle om i dag. Tværtimod skal det handle om nogle tanker, jeg har gjort mig om, hvad kan “kan” og ikke kan skrive på en madblog af ikke mad-relaterede indlæg, og hvor grænsen er mellem privat og personlig.

Mit liv handler jo om andet end mad. Arbejde, gode venner, familie, yoga, fester, cykelture, hverdagslykke, bøger, aviser, maling af møbler, hverdagsuheld og meget, meget andet.

Jeg har ikke aldrig haft som mål med min blog, at hele mit privatliv skal ud på nettet, for det er ikke alle ting, jeg har lyst til at dele med hele verden. Blogs er altid et glansbillede af virkeligheden, og det ved de fleste læserne da også. Man viser det, man vil vise – om det så er alle ens opture, nedture eller begge ting, så er det stadig et glansbillede, for de færreste blogs går i decideret Karl Ole Knausgård-mode og blotlægger alt.

Jeg tror, det er de færreste mennesker, der har lyst til at udstille sig selv, når de er allermest sårbare til evig googling for kommende arbejdsgivere og bekendtskaber. Det har jeg heller ikke.

Alligevel vil en blog nærmest altid have en vis grad af “udlevering”. Ja, jeg skriver om mig selv og mit liv, for det er det, min blog handler om. Målet har aldrig været navlepilleri, og det håber jeg heller ikke, du opfatter min blog som. Men selvom bloggen ikke skal være privat, skal den stadig være personlig, ellers kan man lige så godt læse en hvilken som helst opskriftssamling andetsteds, hvis du spørger mig.

Og det er netop mere personlige indlæg, jeg tænker på her, og gerne vil høre dig om. Nogle gange sker det, at jeg har lyst til at skrive om andet end mad. Det gør jeg også lidt, der er “små ting”-indlæg og lignende, men nu kommer altså spørgsmålene til dig, kære læser, og så ikke mere snak herfra:

– Hvad synes du, kunne være spændende om at læse om på Bærmonster?

– Ville du læse med, hvis jeg skrev et par indlæg engang imellem om det yoga, jeg elsker så højt? (så det bliver en slags livsstilsblog med hovedvægt på mad, men også med lidt plads til yoga og andre ting?)

– Hvilke indlæg på Bærmonster er dine yndlings?

– Og hvilke indlæg scroller du bare hurtigt henover?

Jeg er nysgerrig, for i sidste ende handler bloggen jo – heldigvis – ikke kun om mig, men også om dig.

Bedste hilsner

Luna / Bærmonster

Relateret indhold

15 kommentarer

 • Besvar
  Om at være “god” til yoga | Bærmonster
  19. februar 2016 at 15:47

  […] skrev her forleden og spurgte, om I havde noget imod, at jeg fra tid til anden skrev om nogle andre ting, herunder yoga, og det […]

 • Besvar
  PeacefulAngel
  26. august 2014 at 1:03

  Jeg syntes du skal skrive lige de indlæg du vil. Jeg vil da gerne hører/læse om bøger og yoga 🙂 Jeg vil hellere have en lidt blandet blog hvor personen bag er glad end en ren blog hvor personen ikke er så glad. Jeg vil se frem til yoga indlæg 😉

  • Besvar
   lunabaermonster
   26. august 2014 at 9:55

   Tak for din kommentar. Jeg håber da, det fremgår generelt, at jeg er glad? 🙂

   • Besvar
    PeacefulAngel
    26. august 2014 at 10:17

    Jo det gør det skam. Det var ikke ment sådan at din blog ikke virker glad, blot at du skal gøre det som gør dig glad og hvis det er en yoga, bog og madblog så er jeg her stadig som læser 🙂

   • Besvar
    lunabaermonster
    26. august 2014 at 10:18

    Tak for dit hurtige svar. 🙂 Det er jeg glad for at høre. Det er jo interessant at vide, hvordan de tanker og opskrifter, jeg spytter ud, bliver opfattet. 🙂

 • Besvar
  Låvise
  25. august 2014 at 12:37

  Jeg har selv en madblog og jeg bruger den osse til at beskrive mit liv hvordan jeg har det lige nu, om minder og sjove episoder. For så kan jeg osse selv kigge tilbage og se hvordan jeg havde det tidligere.

  Jeg har angst, depression og et par andre diagnoser osse og bruger bloggen til at få “luft”, Men osse da jeg mistede mit bedste ven gennem 11 år – min hund Whiskey skrev jeg mig igennem sorgen.

  Så det jeg egnetlig vil sige er at du skal gøre lige som du har lyst til, det er DIN blog – dit liv – din historie.

  Knus Låvise

  • Besvar
   lunabaermonster
   25. august 2014 at 14:55

   Kære Låvise
   Tak for din kommentar. 🙂
   Og hvor er det modigt, at du også bruger din blog til at åbne op for nogle mere private ting!
   Bedste hilsner
   Luna

 • Besvar
  Louise Adelholm Svenningsen
  24. august 2014 at 17:57

  Sidder med tanken om at starte min egen mad madblog op. Jeg læser de fleste. Og har gjort det i mange år. Men nu,.. er kvaliteten bare faldet så meget.

  Et billede, lidt tekst. Færdig.

  Meget få blogge der er gennem arbejdet, og det handler om at sprøjte indlæg ud:(

  • Besvar
   lunabaermonster
   24. august 2014 at 21:49

   Hej Louise
   Når du skriver det her, skal jeg så tage det som en kritik af kvaliteten, eller hvordan skal jeg forstå dit indlæg?
   Mvh Luna

 • Besvar
  Nordmanden
  24. august 2014 at 15:20

  Ja tak til yoga. Og ja tak til det meste andet. Alle dine indlæg er mine yndlingsindlæg 🙂

  • Besvar
   lunabaermonster
   24. august 2014 at 21:50

   Årh, tak! <3 Sådan en kommentar gør altså min søndag aften en tand smukkere.

 • Besvar
  Marina / cand.mor
  24. august 2014 at 9:34

  Sødeste du, jeg synes, at du skal skrive lige præcis de indlæg, du selv har lyst til. Jeg vil gerne høre mere om bøger, om yoga (selvom jeg tvivler på, at jeg selv kommer i gang), om dine holdninger til mad og forbrug. Men det er din blog – du bestemmer. Min egen er jo også en pærevælling af børnerelaterede ting, forbrug, familieliv og udflugter, mit job og bøger 🙂

  • Besvar
   lunabaermonster
   24. august 2014 at 14:52

   Tak for dit svar, Marina. 🙂
   Jeg spørger nok også, fordi jeg ikke aner, om en madblog, der bliver en mad-livsstilsblog er noget, man gider at læse?

   • Besvar
    Marina / cand.mor
    26. august 2014 at 10:03

    Ja, det synes jeg da! Simpeldagbog og Valdemarsro er jo lige så meget livsstil som mad. Og de har jo om noget succes 🙂 Faktisk har jeg det ikke så godt med (eller det er måske en mærkelig måde at formulere sig på) blogs, der kun passer ned i én kasse. For mig bliver det nemmere uinteressant, hvis jeg kun læser om mad, mode, børn, krea osv. Helstøbte mennesker gi’r helstøbte blogs 🙂

   • Besvar
    lunabaermonster
    26. august 2014 at 10:07

    Point taken, Marina. 🙂 Jeg elsker også selv livsstilsblogs. Men samtidig synes jeg, det kunne være ret interessant at høre, hvad dem, der læser med her på bloggen egentlig “forventer” eller har lyst til at læse. 🙂

  Skriv en kommentar