Tanker og planer for fremtiden

Fremtiden. Den der måske store, måske lille mængde tid, der står foran os, som vi i princippet ikke aner, hvad kommer til at indeholde. Selv fremtidsforskere kan kigge galt i spåkuglen, for hvem ved egentlig, hvad der kommer til at ske om 5, 10, 20 år?

I mit indlæg om drømme lovede jeg at fortælle om mine andre fremtidsplaner – dem, der handler om mere og andet end yoga. Jeg tror på fremtidsdrømme og -planer, men jeg tror også fleksible drømme.

Femårige karriereplaner er ikke det, jeg har gjort mest i. Jeg er gået efter mine interesser og den der fluffy mavefornemmelse, samtidig med, at jeg følger ting til dørs, hvis det på nogen som helst mulig måde giver mening.

Jeg er uddannet journalist og har en kandidatgrad i international virksomhedskommunikation. Min studievej har ikke været en barndomsdrøm, men har været noget, der er kommet løbende, tanker, jeg har forfulgt og heldigvis for de to uddannelser, jeg har gennemført, også tanker, der senere blev til drømme og virkelige drømme.

Men min uddannelsesmæssige baggrund fortæller jo ikke nødvendigvis om de planer, jeg har for fremtiden. Planer, der er skrøbelige at indvie andre mennesker i, for tænk, hvis de ikke bliver til noget. Så er man jo en fiasko!

Nej! Man er ingen fiasko, bare fordi en plan eller drøm ikke lykkes. Hvis vi endelig skal tale om fiaskoer, ser jeg det som en større fiasko, hvis man ikke tør gå efter det, man drømmer om. Ved at turde dele både vores drømme, sejre og fiaskoer, bliver vi klogere.

Ofte er det personlige almenmenneskeligt, om det er en fyring, som bl.a. Mia og Sidsel har skrevet om i september, om det er personlige problemer eller det modsatte, som også kan være det samme: Sejre. En fyring kan også være en åbning til noget nyt, ligesom personlige problemer kan give åbninger til at udvikle sig og blive klogere på både sig selv og verden. – Og selvfølgelig er det helt okay og naturligt også at være ked af det.

Hvad er det egentlig, jeg prøver at sige? Jeg har søgt mere fast arbejde siden jeg fik min kandidatgrad den 30. juni. Det er underligt skrøbeligt at skrive her, fordi det for mig personligt klart er en succes at have at fast, godt arbejde, og fordi vi i Danmark spørger folk om deres arbejde som noget af det første, når vi møder dem.

Ikke, at jeg keder mig. Jeg underviser i yoga, er kommunikationsansvarlig for Minglabar Myanmar og har bloggen her. Og jeg skriver ansøgninger, netværker og bliver klogere.

I foråret og sommer legede jeg en del med tanken om at blive selvstændig (hvilket jeg har skrevet lidt om her). Siden er det gået op for mig, at jeg er både gladest og ikke mindst dygtigst, når jeg har kolleger. Kolleger, jeg kan sparre med, blive klogere med, samarbejde med og spise frokost med.

Derfor drømmer jeg om fast arbejde som kommunikationskonsulent/-medarbejder eller projektleder eller lignende, og gerne for en virksomhed eller organisation, der arbejder med bæredygtighed, socialt, frivilligt eller humanitært arbejde. Med andre ord en organisation eller virksomhed, der gør en forskel på en eller anden måde, for jeg er idealist nok til, at jeg tror på en bedre verden.

Jeg håber stadig på, at jeg også får plads til yogaen og bloggen, men jeg søger både halvtids- og fuldtidsstillinger, for jeg er klar på begge dele. Om så yoga og bloggen må skrues ned på lidt lavere blus.

Lige før jeg tog til Indien, væltede det i spændende jobopslag med opstart omkring 1. december, hvilket vil være det perfekte tidspunkt for mig at begynde nyt job på. Eneste lille detalje er, at jeg er i Indien, mens de har jobsamtaler. Jeg håber, man kan klare det over Skype, skulle jeg være så heldig at de vil tale med mig.

Nu vender jeg snart tilbage til Danmark – helst præcist lander jeg i Kastrup på mandag, den 21. november. Indlægget her er planlagt, så måske er der sket ting og sager, mens jeg var væk – hvem ved? Man må altid drømme. 🙂

Hvad drømmer du om at arbejde med? Arbejder du med det, du drømmer om? Hvis du gør, hvordan er du nået derhen?

Kender du en organisation, virksomhed eller lignende, hvor jeg måske kan hjælpe, må du endelig kontakte mig. Du kan finde mere om mine journalistiske og kommunikationsmæssige kompetencer på min anden hjemmeside, marianneluna.dk

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar