Syrlig ananasis uden sukker

IMG_2122webJeg er allerede blevet fan af konceptet med at fryse smoothie-lignende sager, for heldigvis behøver frosne sager heller ikke vælte i sukker. Men på en eller anden magisk måde, så virker det lidt mere slik-agtigt, når man spiser frugt som is, end som frugt. Måske er det bare mig.

Denne is er noget mere syrlig end bananisen. Hvis du ikke er til det, tilsætter du selvfølgelig bare et par teskefulde af dit foretrukne sødemiddel (agavesirup, honning, sukker, stevia, you name it).

Til 7-8 små pindis skal du bruge:

  • 1 meget moden banan (evt. to, hvis du vil have den sødere – så får du bare mere is)
  • 1/2 mellemstørrelse ananas – også meget moden, så den ikke er for sur
  • Evt. et par cm frisk ingefær, skåret i små skiver
  • Evt. lidt havtorn – jeg brugte ca. 30 bær fra frost

Blend hele molevitten og hæld det i ispindeforme. Frys natten over.

Jeg tænker, at en version med ananas, banan og mynte også er et forsøg værd. Og en med banan og bær (blåbær, brombær, hindbær, jordbær, det hele). Og en med banan og fersken/nektarin. Og meget andet godt. Snart kommer der nok mere nyt fra ispinde-fronten på bloggen.

Ispinde-tanker herfra.

/Luna Bærmonster

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Sommermad | Bærmonster
    13. maj 2014 at 10:06

    […] kunne være ananasispinde eller bananispinde med kakao. Måske en dejlig hyldeblomstsaft eller en læskende iskaffe, iste […]

  • Besvar
    Marina / cand.mor
    5. maj 2014 at 9:52

    Uhm, lækkert! Endnu en gang 🙂 Hvor har du dine fine ispinde fra? Jeg har kun skub-op-is fra Tiger.

    • Besvar
      lunabaermonster
      5. maj 2014 at 12:28

      Dem her har jeg lånt af mine forældre, de er fra Tupperware og ret så gode. 🙂

    Skriv en kommentar