Syltede squash – nu med hjemmegjort opskrift

Mine hænder lugter af eddike.

Men det er helt i orden, når jeg kan glæde mig til om 3 uger, hvor mine syltede squash burde være klar. Jeg blev nemlig så forgabt i de syltede squash, jeg havde fået, at jeg selv ville forsøge mig. Heldigvis havde mine forældre en ordentlig squash i deres have, som jeg gerne måtte få.

Derfra gik der ikke langt fra tanke til handling.

Når man laver noget, der skal holde sig længe, er en god hygiejne vigtig. Jeg startede derfor med at skolde skærebrædder, knive osv. Så skar jeg squashen over, fjernede kernerne og skar den i passende skiver. De skal ligge i en saltlage natten over – spørg mig ikke hvorfor, men det står der alle steder. Det gør vel et eller andet rart for squashen.

Jeg havde 800 g squash, så opskriften passer til det. Ellers skal saltlagen bare ganges op.

Saltlage:

 • 1 dl eddike
 • 80 g salt
 • 1 liter vand

Det ligger så og hygger sig til dagen efter et koldt sted. Jeg læste flere steder, at man skulle bruge kogt, afkølet vand. Min på en eller anden mystisk måde røg det ud af mit hoved, så jeg fyrede kogende vand over squashene. Jeg er spændt på, om det gør noget dårligt ved dem. Det håber jeg ikke.

Dagen efter kan man gå i gang med at skolde alle sine skærebrædder igen. Og glas, ikke mindst. Som jeg har skrevet før, bruger jeg ikke atamon, da det er noget værre stads. Jeg skolder glassene, og ryster noget vodka rundt i dem (som ryger ud bagefter, men det er virkelig ikke meget, man skal bruge).

Væden sies fra squashene, og de kommes på glas.

Og så kommer det spændende – eddikelagen:

 • 4 dl eddike
 • 1 dl vand
 • 350 g sukker

EDIT: Jeg har senere fundet ud af, at man sagtens kan bruge mere vand og mindre sukker, fx til en stor mængde syltelage, der kan bruges til det meste:

 • 5 dl økologisk lagereddike
 • 5 dl vand
 • 400-500 g økologisk rørsukker

Kog hele molevitten ordentligt op. Der var faktisk ikke helt nok, så jeg blev nødt til at lave en lille bitte smule ekstra bagefter. Så dagens råd må være: lav hellere for meget end for lidt.

Udover squash kom jeg dette i glassene:

 • Chili
 • Skalotteløg (hele)
 • Peberrod (skåret i mindre stykker)
 • Peberkorn
 • Sennepsfrø
 • Laurbærblade

Jeg ville egentlig også have puttet hvidløg i, og lidt mere skalotteløg, men den glemte jeg i skyndingen. Opskriften blev ganske freestylet, må jeg indrømme.

Nu er jeg bare spændt på, hvordan det smager om tre uger. Jeg fik i øvrigt tre fine glas ud af 800 g squash.

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Vi elsker at sylte og bage | Bærmonster
  19. februar 2016 at 15:32

  […] lidt inspiration, har jeg allerede en del opskrifter på bloggen. Der er salte syltede sager som syltede squash og syltede rødbeder. Men også søde syltede sager som blomme-æble-kompot, […]

 • Besvar
  Syltede rødbeder | Bærmonster
  19. februar 2016 at 13:46

  […] så venter man bare et par dage. Ja – et par dage, ikke 3 uger, som de syltede squash. Jeg burde faktisk snart smage på […]

 • Besvar
  Borsjtj – eller meget rød suppe | Bærmonster
  16. november 2011 at 22:22

  […] syltning, så har jeg prøvesmagt mine syltede squash. De er gode. Faktisk ret gode, hvis jeg selv skal sige det. Sennepsfrøene og chilien har gjort dem […]

 • Skriv en kommentar