Syltede rødløg

IMG_1736webMåske mangler du godt fyld i din burger eller lidt syrlig topping til din rugbrødsmad. Eller måske har du bare lidt sukker-eddike-blanding til overs, og aner ikke, hvad du skal bruge det til.

Begge problemer findes der heldigvis mange løsninger på. En af dem er syltede rødløg, som både bliver prinsesselyserøde for alle pengene og smager ret så godt, hvis jeg selv skal sige det.

Du skal bruge:

  • Rødløg
  • 4 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 350 g sukker
  • Krydderier: Lidt sennepsfrø (jeg brugte nok 20 til et stort glas), lidt peberkorn (ca. 10 hele) og et laubærblad eller to.
  • Eventuelt lidt peberrod, der virker bakteriehæmmende (og smager godt)

Skold først skærebræt, kniv og det glas, du har tænkt dig at putte dine syltede sager i, så hygiejnen er ordentlig og rødløgene ikke mugner før tid. Skyld efterfølgende glasset i en lille slat vodka, hvis du vil være helt på den sikre side. Undgå helst atamon, der er mistænkt for at give børn ADHD og andre sjove ting. Naturen er heldigvis god til at konservere uden brug af kemi.

Kog eddike, vand og sukker op. Skær rødløgene i skiver og put dem i det skoldede glas sammen med krydderierne. Top med eddike-blandingen og luk glasset med det samme.

Det holder sig fint i køleskabet i hvert fald i et par måneder. De syltede rødløg er klar efter et par dage.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Opskrift på veganske bønnebøffer | Bærmonster
    14. september 2016 at 8:02

    […] dem med guacemole, syltede rødløg, grøntsager eller andet lækkert i en god gang […]

  • Skriv en kommentar