Sustainable Sunday: Drik postevand i stedet for “skolevand”

Postevand vand fra hanen baermonster

I Danmark er vi så heldige, at vi stadig kan drikke postevand – vand direkte fra vandhanen. Vand, der kommer fra grundvandet.

Som du måske har opdaget i mediedebatten den sidste uges tid, vil Aquador begynde at sælge “skolevand” på flaske i folkeskolerne på linje med skolemælken. Jeg forstår ikke Aquadors kampagne – af så mange forskellige grunde:

Først og fremmest fordi vi stadig har rent vand i Danmark. Men også fordi, at rent vand på flaske er en stor miljøsynder med produktion af plastikflasker, transport af vand og forbrænding af plastikflasker. Og plastik er trods alt ikke det bedste for vores miljø, bl.a. fordi det kræver meget energi at producere, fordi det er svært at komme helt af med, og derfor kan der ende mikroplast i grundvandet, og så videre. Ja, du kender sikkert også remsen. 🙂 Så i stedet for at tale mere om Aquadors tåbelige kampagne for mere plastik i verden, foreslår jeg at postevandet.

Hvordan kan vi få os selv og vores eventuelle børn til at drikke det gode vand fra hanen? Kan vi måske ligefrem gøre det sejt at medbringe egen drikkedunk og fylde op i skolen?

Postevand drikkedunk vand fra hanen baermonster

Tips til spændende postevand

Først og fremmest handler det selvfølgelig om at have en god vandflaske, naturligvis BPA-fri. Og hvis jeg kender børn ret, må den gerne se lidt sej ud, så man har lyst til at bruge den, og forhåbentlig ikke mister den (navn skrevet med dymo i bunden er altid en god idé 🙂 ).

Jeg har tidligere haft en plastikflaske fra Nalgene, men den blev så slidt, at jeg blev bange for, at den trods mangel på BPA ikke var det bedste valg, og i hvert fald ikke det mest langtidsholdbare valg.. Derfor har jeg købt en stålflaske fra Klean Kanteen, som jeg er mægtig glad for. Vil du hellere have en i glas, laver BKR og Retap nogle flotte vandflasker. (Du kan sagtens finde vandflaskerne andre steder end på linksene, det er blot for at vise modellerne).

Vand bliver ekstra lækkert, når det har stået på køl en times tid med lidt frugt, grønt eller krydderurter i. Hvis du vil spice dit eget postevand eller dit barns skolevand lidt op, kan du fx tilføje:

 • En skive økologisk citron
 • En skive økologisk appelsin
 • Et par skiver agurk
 • Lidt citronmelisse
 • Lidt mynte
 • Lidt bær, fx jordbær, hindbær, blåbær – alle bær dur, så længe de er spiselige for mennesker. 🙂

Du kan også prøve at blande lidt. Fx lidt timian og citron, citron og ingefær eller noget tredje. Der er heldigvis mange muligheder for at gøre vores gode postevand endnu mere spændende.

Hvad tænker du om skolevands-kampagnen fra Aquador? Og hvordan foretrækker du dit postevand? Med smag eller bare helt rent?

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Johanne
  22. januar 2017 at 8:56

  Sindsyg kampagne. Håber der sidder nogle kloge skoleledere og siger nej tak.
  Jeg kan bedst lide mit vand rent. Måske med bær om sommeren, men jeg kan godt lide at vand er vand, og saft er saft. Elsker begge dele, det andet føles bare som “beskidt vand” eller “tynd saft” ?

  • Besvar
   Marianne Luna
   22. januar 2017 at 18:33

   Det håber jeg også, der gør. 🙂

  Skriv en kommentar