Strøm giver rå kage

– Eller som jeg skrev i indlægget “Manglende strøm giver ikke rå kage”, så har jeg haft min foodprocessor til reparation. Da den endelig virkede igen, skulle det fejres med kage. Rå kage. Jeg havde nemlig et vi-snakker-lidt-om-eksamen-besøg af to søde piger fra mit studie, og en af dem er både mælke- og glutenallergiker.

Raw food brownien indeholder hverken mælk eller gluten, mest en hulens masse dadler og andet godt. Og så smager den så skønt, at man snildt kan forveksle den med “rigtig” kage.

Til jul tænker jeg at lave konfekt at de samme ingredienser, forme dem som små kugler og rulle dem i kokos.

Opskriften er som følger (ja, den står også i mit andet indlæg om raw food brownies):

Ingredienser

  • 600 g friske dadler med sten
  • 200 g paranødder eller mandler (jeg har prøvet med begge dele, og begge dele blev godt)
  • 1,5 dl koldpresset kokosolie
  • 1,5-2 dl kakaopulver (hvis kagen skal være helt rå, skal det være rå kakaopulver)
  • 1 knivspids Himalaya-salt (fordi det er råt, igen: man kan godt bruge alm. salt)
  • Drys: en blanding af blendet kokos og gojibær

Hak nødderne i foodprocessoren. Du kan selvfølgelig også gøre det ved håndkraft, men når du nu har en foodprocessor, der virker, så går det noget hurtigere.

Tag nødderne op, og put kokos og gojibær ned i foodprocessoren og blend. Når det er blevet en fin halvtør masse, skal de op igen.

Pil stenene ud af dadlerne, og blend dem. Tilsæt kakao og kokosolie og blend igen. Tilsæt derefter nødder. Det kan godt være, nødderne skal røres i med håndkraft – det bliver en robust masse.

“Dejen” kommes i en form, ca 3. cm. tykkelse, presses godt sammen og pyntes. Den skal stå på køl mindst en time eller to inden servering, så den sætter sig, og bliver hård.

Kagen kan snildt fryses, hvis man er bange for, at den bliver dårlig. Jeg plejer at opbevare den i fryseren, simpelthen fordi kokosolien hurtigt bliver blød ellers.

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Minipizzaer med hjemmelavet tomatsovs | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:16

    […] over minipizzaerne, som jeg også spiste til aftensmad i dag, har jeg lavet raw food brownie til både mine søde rejsekammerater og mine søde kolleger, for lige om lidt har jeg fødselsdag. […]

  • Besvar
    Appelsintrøfler med kakao og kærlighed | Bærmonster
    11. januar 2014 at 9:15

    […] er cirka den samme som til raw food brownies, alligevel har jeg ændret lidt i den, og det har givet mig de til dato bedste […]

  • Besvar
    Pastinak-gulerodssuppe | Bærmonster
    30. oktober 2012 at 21:08

    […] når suppe for mig er det skønneste comfort food i disse kolde dage). Efter suppen gik vi over til raw food brownies og endnu mere […]

  • Besvar
    Salatmor og kødfar | Bærmonster
    23. april 2012 at 17:35

    […] har jeg blogget om her, og brownien her. Sidste år forsøgte jeg mig med raw food-brownie, men enten er den anden brownie for populær, eller også er mine yngste kusiner og fætre bare […]

  • Skriv en kommentar