Strikkemonster

Min blog skifter åbenbart ofte navn for tiden. Det er en madblog – don’t worry – men jeg har strikket noget, jeg er så glad for, at det måske kan inspirere et par andre strikkeramte, oldgamle damer (et klientel, jeg efterhånden tror, jeg selv hører til).

Jeg er faktisk flyttet ind i det her tørklæde. Men det er også 100 % merinould, og umanerlig blødt.

Opskriften er ganske hjemmelavet, og ret idiotsikker, hvis man kan strikke ret og vrang. Det fikse ved tørklæder er nemlig, at man kan snakke, se fjernsyn, sidde i et tog eller hvad ved jeg, når man strikker, uden at man skal koncentrere sig alt for meget.

Så: jeg købte 6 nøgler (ja, det skulle være langt) “Palino” – 100 % merinould i en fin farve, som løvegul er i min bog. Nøglerne er på 50 g stykket, og den siger pind 3,5. Jeg strikkede med dobbelt tråd, og røg op på en pind 8 – både fordi jeg ikke gad at købe en pind 7, men også fordi det godt måtte være lidt luftigt.

Jeg slog 42 masker op, og har strikket i dobbelt rib, til alle nøgler var brugt. Efter jeg skyllede det i en sjat vand formåede tørklædet at blive en hel omgang længere. Det er nu så langt, at jeg kan stå med strakt arm opad, og så rører det lige præcis ikke jorden. Enten er jeg kort, eller også kan jeg godt lide lange tørklæder.

Og bare rolig: næste indlæg handler ikke om strik, men om de hjemmelavede burgere, jeg lavede med de søde mennesker på mit kollegium i lørdags.

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  lunabaermonster
  23. november 2011 at 11:07

  Det er smart. Jeg prøver at navigere det uden om uheld så. 🙂

 • Besvar
  Kristina Louise
  22. november 2011 at 23:38

  Nej nej, det gælder netop om at have det på i situationer fuld af held. Det eneste der slider er, hvis tørklædet deltager i meget uheldige situationer…

 • Besvar
  lunabaermonster
  22. november 2011 at 22:20

  Ja, det gjorde jeg nemlig. Jeg tror det er fuld at lykke – hvis det ikke er brugt helt op nu.

 • Besvar
  Kristina Louise
  22. november 2011 at 12:59

  Årh det er flot;) Fik du det egentlig på til panikdagen? For så må det sgu da være et lykke-hals-tørklæde..

 • Skriv en kommentar