Stop-spild-af-mad-salat med feta

Jeg havde et køleskab fuld af grøntsager, der gerne ville spises. For at det ikke skulle blive alt for kedeligt og tørt, købte jeg feta og tomater. Konceptet blev, som det ofte bliver her i huset, noget med salat. Jeg kan farligt godt lide salat, også som et helt måltid, hvis bare der er gods nok i.

Det er der i denne her. Den vælter sig både i quinoa, der er fuld af protein og andre gode sager og lidt u-helse fra fetaen, bare fordi det er så farlig godt.

Til ca. 3 personer som helt måltid skal du bruge:

  • 1 1/2 dl quinoa (ukogt)
  • 1 lille blomkål
  • 1 rødløg
  • Olivenolie
  • Urtesalt, peber
  • Chilipulver
  • 4 gulerødder
  • 2 snacpeberfrugter
  • 250 g tomater
  • 150-200 g feta, afhængig af, hvor u-helse salaten skal være
  • Balsamico

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl og kog quinoaen efter anvisning på pakken. Skær blomkål i mundrette stykker og del rødløget i mindre både. Bland blomkål og rødløg med olivenolie, lidt chilipulver, urtesalt og peber, og put i ovnen. En bageplade med bagepapir under kan anbefales. Hvis man gerne vil være lidt miljøvenlig, kan man også bruge genbrugeligt bagepapir, som bare skal vaskes bagefter.

Skær tomater, gulerødder og peberfrugter i mundrette bider. Måske lidt mindre, end Kim Larsens mund.

Bland det hele, smag til med olivenolie og balsamico. Det skal ikke være for salt, for den gode afslutning på salaten er den salte feta, der smuldres rundhåndet over salaten. Det er bedst, hvis den ikke er brandvarm, så det smelter helt.

Salaten kan sagtens spises dagen efter, hvis man ikke lige er tre sultne mennesker den dag.

 

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Stop Spild Af Mad
    25. juli 2012 at 11:46

    Sikke noget dejligt inspiration! Tak for det.

  • Skriv en kommentar