Sprøde pandekager med blødt tilbehør

Jeg havde næsten glemt, hvor godt det var. Spinat og feta. Men så blev jeg mindet grueligt om det, da jeg en meget træt dag, efter en meget lang, men meget fantastisk påske udendørs, var forbi på Five Star på Nørrebrogade i Kbh, der har en del indisk fastfood. Der fik jeg blandt andet et pitabrød med spinat og feta i, som var virkelig dejligt.

For at få en ordentlig feta, gik turen mod Torvehallerne aka mit yndlingssted at ose – men ikke mit yndlingssted at bruge penge, for det er desværre ret dyrt, det meste. Her fik jeg gaflet en lækker, græsk feta, og så var det vigtigste klar.

Pandekagerne har jeg blogget om her.

Jeg lavede kun 2/3 portion, så der blev 6 pandekager, men det er sådan nogle fjollede mængder, så I får opskriften til 8 store pandekager i stedet:

 • 100 g hvedemel
 • 100 g rugmel
 • Evt. en sjat tørrede brændenælder (mest for syns skyld, de smager ikke af så meget)
 • 3 øko-æg
 • 4-5 dl mælk (der skal mere mælk til, når man bruger grovmel, det er ligesom om, det suger mere)
 • ½ tsk salt

Spinat og feta til 2 spinat-og-feta-glade personer:

 • 450 g helbladet spinat fra frost – frisk er selvfølgelig dejligt, men det er ikke helt klar i Danmark endnu
 • 100 g god feta. Det behøver ikke være græsk, men salattern kommer man altså ikke så langt med her
 • 2 fed hvidløg – pressede
 • Friskrevet muskatnød
 • Friskkværnet peber
 • Lidt tørret chili – ikke for at gøre det vanvittigt stærkt, men bare for at give lidt ekstra

Tø spinaten op, kog den igennem – tag evt. lidt vand fra, hvis der er meget i – og smag til med hvidløg og krydderier. Tilføj fetaen i små stykker og rør rundt.

Server i pandekagerne og bliv forhåbentlig lidt gladere. Det gjorde jeg i hvert fald. Sammen med et glas hyldeblomstsaft fra sidste år, som jeg havde gemt i min fryser, blev dagens aftensmad virkelig lækker.

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Små ting #5 | Bærmonster
  19. februar 2016 at 15:19

  […] lidt mere mad, nemlig det, man i den grad kan kalde hurtig aftensmad. To styks rugpandekager fra fryseren, frisk spinat og ærtehumus. Lækkert og […]

 • Besvar
  Små ting | Bærmonster
  10. maj 2014 at 16:04

  […] lidt mere mad, nemlig det, man i den grad kan kalde hurtig aftensmad. To styks rugpandekager fra fryseren, frisk spinat og ærtehumus. Lækkert og […]

 • Besvar
  Bærmonstre laver også det samme mad to gange | Bærmonster
  25. september 2012 at 21:47

  […] fik jeg pandekager med feta. Denne gang havde jeg lært af sidste gang, og tilføjede først fetaen til spinaten lige efter jeg […]

 • Skriv en kommentar