Spis dig gennem Yangon – caféer og vestlig mad

Tre måneder i skønne Myanmar gjorde mig nogle gange træt af ris. Trængte jeg til noget lidt andet, gik jeg på jagt i de mere vestlige restauranter eller de mexicanske steder, der også var skudt op. Og fandt små, fine caféer med god kaffe.

Dette indlæg er mit sidste i “Spis dig gennem Yangon”-serien. Du kan læse om burmesisk mad her og andet asiatisk mad her. Jeg har dog stadig et par Myanmar-indlæg i gemmerne, for tre måneder i det gyldne land gav mig også rig mulighed for at udforske byens guldpagoder og andet lir.

Vestlig, mexicansk og andet

 IMG_5271

IMG_5402

Sharky’s: Pansodan Street lige ved siden af High Court. Vestligt og dyrt. Laver vildt lækre vegetarburgere, deres italienske is er blød og uden krystaller og deres macarons er lettere afhængighedsskabene. Sharky’s har i øvrigt en anden filial i Yangon også. Mint-isen øverst i indlægget er fra Sharky’s, og var fantastisk mod is-hjemve. Og både pizzaen og burgeren ovenfor er fra Sharky’s – og de var gode.

IMG_4947

IMG_4772

The Strand: Ligger på Strand Road. Både deres bar for drinks og caféen for kaffe og mad. Lækkert og dyrt sted. Har wifi, der gælder en time, det er dog meget langsomt. Både lækker brunch, frokost og aftensmad. Meget britisk, og i øvrigt værd at besøge bare for at se den restaurerede bygning. Har rigtig dejligt brød, selvom min kærlighed for det måske også handler om, at jeg ikke havde fået brød med smør i to måneder, da jeg spiste middag der første gang.

IMG_4711

IMG_5208

Sprouts: 50-100 meter nede ad Yaw Min Gye, når du kommer fra Shwedagon Pagoda Road gemmer dette skønne sted sig. Kig efter skiltet ”Sprouts” på venstre hånd; selve caféen gemmer sig nede af en indkørsel/lille sidegade: Serverer lækre salater, smoothies, juice, supper og sandwiches, til hvis man trænger til grøntsager, der ikke er stegte. Salat koster ca. 4.500 kyat og smoothie 3.000 kyat, Vildt god mangosmoothie (kun i sæson). Kaffen skal efter sigende ikke være så god.

IMG_5310

Union Bar & Grill: Strand Road. Dyrt, vestligt sted, og lækker mad og gode drinks. Det dyreste sted jeg overhovedet spiste middag i Yangon – men en sjælden gang må man godt, selv på et SU-budget. 🙂 De har salsaaften en gang om måneden.

IMG_4912

Tin Tin: Bogalazay Street. Sidegade til Maha Bandoola Road. Lækkert, men dyrt, mexicansk mad. Hyggeligt sted at spise og drikke en øl.

Fahrenheit: 38 Bogyoke Road. Et af de nyere, fancy steder i den lidt dyre ende. Serverer god, mexicansk mad og cocktails.

Cafeer

IMG_4751

Cafe Genius: 31th Street Upper Block – lige ved siden af Bogyoke Street. Lækkert kaffested med både espresso, drip coffee, sifonkaffe, iskaffe osv. Der er aircondition og wifi, og kaffe koster ca. 2.000 kyat, og så den er både billig og god. De sælger i øvrigt kaffebønner, kaffekværne, gear fra aeropress, Hario mm., så det er et skønt sted for kaffeelskere. Et af de steder, jeg tog hen, når jeg trængte til god, ikke for dyr kaffe.

IMG_4571

Black Sky Coffee: Mahabandoola Street tæt på YMCA, på venstre side, når du går fra YMCA til Sule Pagoda. De har både kaffe, kage (lidt intetsigende kage dog) og hele måltider. God espresso, hvis man bliver træt af 3-in-1. Også to-go-kaffe.

IMG_4886

Bar Boon: Bogyoke street, lige ved siden af Bogyoke market. Hollandsk kaffebar og deli. Salaterne og deres smoothies er ikke det bedste, men kaffen og de store croissanter er til gengæld rigtig gode. Har wifi. Dyrt, men lækkert sted at slappe af og ikke mindst genialt sted at kigge på mennesker, fordi der sker så meget omkring Bogyoke Market.

IMG_4889

Snow Factory: Ligger på Maha Bandoola lige ved siden af Sule Pagode. Koreansk is med forskellig topping. Meget funky sted. Isen slår dog ikke Sharky’s.

Press Office: Sidegade til Yar Min Gye street. God kaffe og kage.

Moon Bakery: Maha Bandoola Street på højre side, når du går fra YMCA mod Sule. Kaffe, te, juice og mad. Spiller ret høj musik.

Chatime: Mahabandoola Street /Seik Kan Tha Street på højre side, når du går fra Minister’s Office mod Sule Pagoda. Har flere filialer rundt i byen. Smoothies, juice o.lign.

Jeg fik aldrig prøvet, men har hørt mange tale godt om Easy Café, der har wifi og eftersigende god kaffe.

Ekstraordinær brunch

IMG_5413

Belmond Governor’s Residence: Femstjernet hotel, der ligger på 35 Taw Win Road, Dagon Township, Yangon, Myanmar. Det fortjener næsten et indlæg for sig selv, for deres brunch er både overdådig og ligger nok det mest stille sted i Yangon. Deres brunch koster 29 dollars, og 25 dollars, hvis du har været til yoga forinden. De har morgenyoga i weekenden, der koster 10.000 kyat (godt 50 kroner).

Officielt skal man bruge mindst 50 dollars der for at få lov at låne poolen, men jeg betalte “kun” for yoga og brunch, lånte poolen og fik ingen ekstra-regning, da jeg gik midt på eftermiddagen, efter jeg havde ligget og svedt og læst og stornydt verden. Der tullede to gæs og en påfugl rundt i haven, hvilket var meget spøjst.

IMG_5417

Jeg var på Governor’s en enkelt gang, allermest fordi jeg gerne ville ligge lidt i blød i en pool og give mig selv en god gang solskins-og-mad-luksus, inden jeg rejste hjem. Brunchen var lige så overdådig som på Varna Palæet i Århus, og det siger altså noget. Og udsigten fejlede som billedet viser heller intet. Der var champagne og syv forskellige slags friskpresset juice, inklusive kokosvand. Og creme brulee og croissanter og ikke mindst mulighed for at få lavet røræg/omelet/pandekager og kaffe ad libitum. Se lige deres bord med ost, yoghurt, creme brulee, panna cotta og så videre:

IMG_5419

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Wellness, Massage Og Yoga I Yangon, Myanmar | Bærmonster
    3. marts 2016 at 8:06

    […] Nogle gange kan man godt trænge til lidt wellness, hvis man har vadet Yangon tynd for at kigge på pagoder. I Myanmar er priserne generelt billige, men da landet endnu ikke er så turistet, er det stadig relativt kostbart at besøge fx swimmingpools og dyrke yoga, hvis man sammenligner med det generelle prisniveau i landet. Til gengæld er massage godt – kvaliteten kan dog variere. Billedet er fra det femstjernede Governor’s Residence, som jeg også har skrevet om her. […]

  • Skriv en kommentar