Spis dig gennem Yangon – burmesisk mad

IMG_4386 (1)

Som jeg skrev i forrige indlæg, har jeg en god stak Myanmar-indlæg tilbage, som jeg længe har ventet på at udgive her på bloggen. Det er nemlig en masse tips til Myanmar, til gode spisesteder i Yangon og alt muligt andet rart.

I dag skal det handle om burmesisk mad, som trods alt er det, der er mest af i Myanmar. Der er vejnavne og for det meste også navn på stederne herunder, så du kan finde dem, om du får den gode idé at drage til Myanmar. Nogle af stederne er dog svære at give navne på, da de er gadekøkkener eller hedder noget på burmesisk, som står med et andet alfabet end det latinske.

IMG_3554

Burmesiske pandekager: Du kan købe små burmesiske pandekager på nærmest alle gadehjørner. De fås salte med kikærter og koriander og søde og koster 200 kyat stykket. Pandekagerne serveres klippet i mundrette stykker i en plasticpose. Køb dem de steder, hvor de ser mest frisklavede ud. Man kan lige ane de salte pandekager forrest på billedet ovenfor.

IMG_4383

Gadekøkken: 46th Street, lige ved siden af Merchant Street og Thein Phyu ligger der et godt gadekøkken, som jeg spiste på en del gange uden at blive syg. Blandt anden ovenstående “burmesiske tapas”, hvor man får lidt af hvert.

IMG_4385

Rødt og gult skilt på burmesisk: På hjørnet af Anawratha (Fraser) st. og 48th Street, skråt overfor supermarkedet City Mart ligger et halvvejs indendørs restaurant, der er niveauet over normalt gadekøkken, der serverer bl.a. rissalat til 700 kyat og hindupandekager med æg til 500 kyat. Lækkert og billigt. Jeg var der utallige gange, især for rissalaten, så de søde tjenere kendte mig godt til sidst. Rissalaten er egentlig meget lidt salat; det er lidt krydrede ris med jordnødder og lidt koriander og et spejlæg på toppen. Jeg lærte aldrig at bede om mere koriander, hvilket klart er en fejl. De viser nogle gange fodbold, og der er rig mulighed for at mænge sig med de lokale på de lave plastikstole.

IMG_5224

Rødt og gult skilt på burmesisk: På højre side af Maha Bandoola Street, når man går fra Thein Phyu mod Sule – lige efter Ministers Office. Niveauet over gadekøkken og lækker, burmesisk mad, men langsom betjening. Her spiste mine tre kolleger og jeg ofte frokost. Særligt deres stegte nudler (se billedet ovenfor) var gode.

IMG_5448

999 Shan Noodle Shop: 34rd street mellem Municipal Street og Anawratha. En nuddelret og vand koster ca. 1300 kyat og er virkelig lækker. Meget flink betjening, der taler ok engelsk og gerne laver sjov med kunderne. De lukker kl. 19, så kom til frokost eller tidlig aftensmad. Deres shan noodles (se foto ovenfor) er de bedste, jeg har fået i Myanmar, men de laver også en udmærket rissalat.

IMG_5263

Også et desværre ikke genkendeligt burmesisk navn: Ligger på krydset mellem Anawratha Road og 49th Street. Lækker, burmesisk mad i mellemprisklassen. Her spiste jeg afskedsmiddag med mine tre kolleger. I øvrigt et godt sted at drikke en øl med de lokale.

Yangon Tea House: Pansodan Street lige ved siden af High Court. Burmesisk og lignende på den vestlige måde. Lidt et expat-turist-halvdyrt sted, hvor man kan prøve burmesisk mad uden at være bange for at blive syg.  Prøv deres samosa-salat, der er vegetariske samosaer klippet over og overhældt med en linsesovs og koriander – den kan også fås på gaden til billigere penge.

Happy Noodles: Ligger overfor Shwedagon ved Vest-indgangen. Plads til mange og ok mad. Generelt er der en del store restauranter ved vestindgangen til Shwedagon, så der er rig mulighed for at finde mad, når man er sulten efter flere timers kiggen-på-guld.

Chinatown, et område på 19th Street: Her er massevis af små boder, hvor man vælger det, man vil have grillet, samt åbne spisesteder og restauranter. Også et godt sted at drikke øl med de lokale.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Spis dig gennem Yangon - caféer og vestlig mad | Bærmonster
  23. februar 2016 at 8:05

  […] indlæg er mit sidste i “Spis dig gennem Yangon”-serien. Du kan læse om burmesisk mad her og andet asiatisk mad her. Jeg har dog stadig et par Myanmar-indlæg i gemmerne, for tre måneder i […]

 • Besvar
  Spis dig gennem Yangon - asiatisk mad | Bærmonster
  18. februar 2016 at 8:00

  […] Nedenfor får du en liste over de gode steder, jeg har spist i Yangon. Der er navne og vejangivelser, så det forhåbentlig er til at finde. Vil du læse om burmesisk mad, kan du finde indlægget lige her. […]

 • Skriv en kommentar