Spis dig gennem Yangon – asiatisk mad

Da jeg boede i Myanmar i efteråret, spiste jeg selvfølgelig en masse burmesisk mad. Men nogle gange kan man godt trænge til noget andet, hvorfor jeg nød at gå på jagt i de forskellige landes køkkener i Yangon. Både de forskellige asiatiske køkkener, men også de mere vestlige, når jeg savnede en sprød salat eller noget med ost.

I dag skal det handle om det asiatiske mad i Yangon, der ikke er burmesisk. Særligt det indiske køkken står højt i min verden, både fordi de er geniale til vegetarretter, men også fordi en god dahl og rooti står højt på min liste (billedet foroven er fra den indiske Nilar Byriana and Cold drinks, som du kan læse om nedenfor). Thailandsk og vietnamesisk mad er jeg ligeledes meget glad for, her på grund af de mange friske krydderurter.

Der er mange indiske restauranter i Yangon, særligt omkring Anawratha (Fraser) Street. Da Myanmar var en britisk koloni, var det en del af Britisk Indien. Mange af kolonistyrets embedsmænd blev rekrutteret fra Indien, så mange, at Yangon (tidligere Rangoon) i en periode var domineret af inderne. Under militærdiktaturet levede inderne under hårde kår, men i dag er der stadig mange inderne i Yangon, hvilket både kan ses på restauranterne og de farverige hindu-templer rundt omkring.

Nedenfor får du en liste over de gode steder, jeg har spist i Yangon. Der er navne og vejangivelser, så det forhåbentlig er til at finde. Vil du læse om burmesisk mad, kan du finde indlægget lige her.

Thailandsk mad

IMG_5222

Suzuki Thai Food & Drink: Ligger på Bogalazay Street, der er en sidegade til Maha Bandoola Road. Udmærket og ikke alt for dyr thaimad. Prøv deres avokadosmoothie. Udmærkede, men lidt pudsige vegetarretter – som du kan se på billedet, er der pommes frites i retten.

IMG_4534

APK Kitchen Thai Food Yangon: Ligger tæt på Bogyoke marked, på en sidegade til Bogyoke Street, og serverer lækker thailandsk mad. I den lidt dyrere ende (ca. 10.000 for et måltid). Også lækker iskaffe på thailandsk manér med kondenseret mælk. Betjeningen er dog noget langsom. Husk at bede om ”not spicy”, hvis du ikke har vild chili-tilvænning. Gode forårsruller og grøn papayasalat (som dog er knaldstærk og serveres med tørrede rejer, hvis du ikke beder om andet).

IMG_4793

Thai 47: 47th Street og Bo Aung Kyaw Street. Lækker thairestaurant i den halvdyre ende. Hurtig og sød betjening. Husk at bede om ”not spicy”, hvis du ikke har vild chili-tilvænning. De spiller ret høj musik.

IMG_4582

Legacy express Original Thai Food: 50 meter nede ad Yaw Min Gye, når du kommer fra Shwedagon Pagoda Road, ligger denne fine thai-restaurant. Deres friske forårsruller er gode, det samme er papayasalaten. Husk at bede om ”not spicy”, hvis du ikke har vild chili-tilvænning.

Indisk mad

IMG_5220

IMG_4610

Nilar Byriana and Cold Drink: Anawratha (Fraser) Str. Mellem 31st og 32st street. Selve restauranten er klassisk burmesisk med neonrør og plastik, men maden er virkelig lækker. Deres yellow dahl og guava juice er mine yndlings. Mit yndlings indiske sted i Yangon, fordi maden altid var vellavet og lækker. Ca. 5.000 kyat (25 kroner) for et måltid. Selve stedet er lidt pudsigt, med meget lyserød plastik, men lad dig ikke skræmme væk af det. Jeg spiste mig igennem hele deres udvalg af dahl og rooti, og det var fantastisk. Derfor får du lige et par billeder ovenfor. Billedet øverst i indlægget er også fra Nilar Byriana.

New Delhi: Anawratha (Fraser) Str. Mellem 28th street og 29th street. Lækker og billig indisk mad. – Ris, æg, vegetarcurry og vand koster ca. 1.300 kyat (7 kroner).

Ingyin Nwe South Indian Food Center: Anawratha Street mellem 30th Street og Bo Soon Pat Street. God og billig indisk mad.

IMG_4719

India Kitchen: Maha Bandoola Street på venstre side, når man går fra Thein Phyu mod Sule Pagoda. Udmærket indisk mad, dog i den tunge, olierede ende og lidt dyrt.

Andet asiatisk

IMG_4556

Monsoon: Thein Puy Road, lige før Strand Road. Dyr, men vildt lækker restaurant, der har burmesisk, thailandsk, laotisk osv. mad – plus lidt vestligt. Et vegetarmåltid (ris og ret) plus friskpresset juice koster ca. 10.000 kyat, men man kan snildt bruge mere der. De har ikke neonrør, men hyggelig belysning (hvorfor billedet er ret mørkt) og der er wifi, som dog er meget langsomt. Vildt god mangosmoothie (kun i sæson) og ditto drinks. Jeg var særligt vild med deres laotiske vegetarret med græskar og kokosmælk. Og deres mangosmoothie, ikke at forglemme, der desværre kun var der i sæsonen.

IMG_4887

Golden Pho Vietnamese Cuisine: Vietnamisk restaurant på Yar Min Gye street. Lækker vietnamesisk mad. Prøv deres vegetariske salat og deres rørsukker-juice som på billedet ovenfor.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Spis dig gennem Yangon - caféer og vestlig mad | Bærmonster
    20. april 2016 at 22:22

    […] er mit sidste i “Spis dig gennem Yangon”-serien. Du kan læse om burmesisk mad her og andet asiatisk mad her. Jeg har dog stadig et par Myanmar-indlæg i gemmerne, for tre måneder i det gyldne land gav mig […]

  • Skriv en kommentar