Spiraler

IMG_0748webJeg har købt mig noget nyt legetøj. Det føles næsten som at lege med maden, hvilket man ikke skal kimse ad. Det er nemlig sådan en fætter her: IMG_0747web
En spiralizer, der kan lave grøntsager til spiraler, både tykke og tynde. Det er pastaleg og maveglæde.

Jeg har på ingen måde opfundet den dybe tallerken, men jeg er i den grad fascineret over, hvor godt squash fungerer som pasta. Bonus er, at det ligger lidt rarere i maven og tilmed er så meget kaloriefattigere, at man kan skrue ekstra op for osten (hvis man er til den slags).

Til en dejlig middag til en person skal du bruge:

  • En lille squash
  • Grøntsagsbouillon, jeg bruger Herbamare
  • Lidt olie
  • Ca. 200 g tomater (jeg brugte cherrytomater)
  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin (eller tørret)
  • Frisk timian (eller tørret)
  • Salt og peber
  • Lidt tomatpasta
  • En knivspids sukker
  • En håndfuld bønnespirer
  • Frisk mozzarella (alternativt en god parmesan)

Hak løg og hvidløg. Skær tomaterne i mindre stykker. Giv løget og hvidløget en tur på panden i noget olie ved middelstærk varme, så de udvikler smag og bliver lidt blankere. Tilsæt tomater, krydderurter, tomatpasta, en anelse sukker (det tager lidt af syren fra tomaterne) og lav det simre, mens du forberede squashen.

Lav spiraler af squashen med en spiralizer. Put squashen i en gryde eller skål og overhæld dem med kogende vand og lidt grøntsagsbouillon. Lad dem trække cirka et halvt minut – ikke for længe, så bliver de slatne, men bare, så den mest “rå” squashsmag fortaber sig. Hvis saucen er varm nok, kan du sagtens udelade dette.

Bland squash-pastaen med tomatsaucen og top med bønnespirer og mozzarella.

Jeg glæder mig allerede til at lege mere med mit nye køkkengrej. I øvrigt kan man købe sådan en fætter for godt 250 kroner i Kunst og Køkkentøj, hvilket vist nogenlunde er det billigste (og nej, det bliver jeg ikke betalt for).

God påske til dig, kære læser.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar