Speltmoster-müsli

En ægte speltmoster laver sin egen müsli. Jeg begyndte dog mest af nød – jeg synes simpelthen ikke de müslier, man kan købe i supermarkedet, er helt efter min smag. Så er der hasselnødder i, hvor jeg hellere vil have mandler i. Så er der kokos i, som smager fint, men efter min mening ikke hører sig til müsli. Og så alt muligt andet.

Nød lærer nøgen kvinde at lave müsli. Derfor begyndte jeg at udvikle min egen egentlig ret simple opskrift, der er ganske nem at lave, fordi skidtet ikke skal klistres ind i honning eller andet sødt stads.

Hele opskriften er på gefühl. Mængderne afhænger lidt af mit humør. Så her er indholdet – sådan cirka:

  • En blanding af grovvalsede havregryn og ruggryn og speltgryn efter lyst
  • Rosiner – evt. både røde og grønne
  • Abrikoser – vel ca. 100 g – eller gojibær
  • Mandler – en håndfuld, måske mere
  • En håndfuld hørfrø (sådan en kvindenæve-størrelse)
  • En håndfuld sesamfrø
  • En håndfuld solsikkekerner
  • Evt. en håndfuld græskarkerner

Frø og kerner ristes kort på en pande uden fedtstof – det får mere smag frem i frøene.

Mandlerne og abrikoserne skæres i mindre stykker. Hele molevitten blandes og kommes i et tætsluttende glas. Og så er der müsli, til det er spist.

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Insta-week | Bærmonster
    12. november 2013 at 22:30

    […] har ikke kun været arbejde, trods alt. Jeg har også nået at bage rugbrød og lave müsli for en uges tid […]

  • Besvar
    Morgengrød og noget om morgenmad | Bærmonster
    9. juni 2013 at 21:35

    […] jeg holder utrolig meget af havregryn med mælk, rosiner og banan og ligeså holder af A38 med hjemmelavet müsli og frugt. Og kaffe til, men til hverdag drikker jeg først kaffe, når jeg kommer på […]

  • Besvar
    Stine Kjærside
    23. april 2012 at 19:39

    Hej Marianne

    Jeg er ked af, at jeg først har opdaget din fantastiske blog nu! Og jeg er helt med på din müsli-opskrift. Spiser du den til A38 eller mælk?

    Mvh Stine

    • Besvar
      lunabaermonster
      24. april 2012 at 16:44

      Hvor er du sød, Stine – tak for rosen! Jeg plejer at spise müslien med A38. Græsk yoghurt er også ret lækkert.

    Skriv en kommentar