Soyaristede jordnødder

IMG_1104webEgentlig er det her indlæg lidt snyd, for jeg har skrevet om dem før lige her, dog med mandler og hasselnødder i stedet for jordnødder. Men nu fik jeg endelig taget et billede, og så har det vel næsten også ret?

Man kan helt sikkert lave samme nummer med en masse forskellige andre slags nødder, som er usaltede og ikke ristede, når man køber dem.

I ren Uganda-savn (jeg var i Uganda i vinters for mit arbejde*) købte jeg for noget tid siden nogle jordnødder hos den lokale grønthandler. I Uganda har de nemlig vældig mange jordnødder – eller groundnuts – som de kalder dem. Man kan være heldige at få dem helt nyristede med en anelse salt, hvilket er mindst ti gange bedre, end de efter min mening oversaltede peanuts, man kan købe i Danmark.

Det gik dog op for mig, at jeg havde købt dem både usaltede og uristede, så der skulle lidt til, før de var spændende at spise. Derfor fik de en tur i ovnen på cirka 150 grader varmluft med en god sjat god soya. Jeg kan ikke huske, hvor længe de fik, men det var vel cirka et kvarter. Rør i dem nogle gange undervejs. De er færdige, når soyaen er fordampet og nødderne smager dejligt sprøde.

*Den første fodnote på bloggen. Jeg fik aldrig skrevet noget om Uganda her, da jeg havde lidt rigeligt om ørerne i den periode. Samtidig var det i arbejdssammenhæng, og derfor noget, som jeg allerede skrev om – bare til avisen. Men det er næsten en skam, for det land fortjener i den grad en masse skønne indlæg. Det er overvældende på mange fronter: masser af boda bodaer (motorcykler), fascinerende og søde mennesker, rød jord og smuk natur. Det er klart et sted, jeg skal hen igen, gerne i lidt længere tid. Jeg har tidligere rejst i Afrika – jeg har boet i Etiopien i to måneder og efterfølgende rejst lidt rundt i Kenya og Tanzania – og det kontinent (well, nu har jeg kun været i Østafrika, men…) trækker ret meget i mig. Det er smukt, folk er spændende og landene har nogle helt vilde historier. Men nok om det lige nu, og måske meget mere om det senere.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Bærmonster-muffins | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:40

    […] aka rugbrødslagkage, mens jeg havde bagt bærmuffins, lavet raw food trøfler og soyaristede jordnødder, mandler og hasselnødder. Well, jeg var måske gået lidt amok, men så længe man hygger sig med det, så er det jo bare […]

  • Skriv en kommentar