Soyanødder

Her skulle der have været et billede. Men blandingen af mørke aftenener og snacksultne gæster gjorde, at nødderne blev spist inden jeg nåede at tage et (eller tog mig sammen til det).

Men det er en lækker og simpel snack, der lige giver det ekstra, end bare en håndfuld nødder.

Du skal bruge:

  • Mandler, hasselnødder eller andre gode nødder (for eksempel paranødder eller cashewnødder) – jeg brugte en blanding af mandler og hasselnødder
  • Soya (jeg brugte en fra Änglemärk)
  • En ovn eller en pande

Ann-Christine fra Valdemarsro, hvor jeg har fundet den lækre snack, laver dem på en pande, men jeg havde ovnen tændt i forvejen, fordi jeg bagte flutes, så de røg derind i stedet. Hun har i øvrigt andre gode ideer til, hvordan man laver andre skønne mandelsnacks: med lakrids og med kakao. Det må jeg også snart prøve.

Bland mandler, nødder og soya godt og put dem på en bradepande med bagepapir. Sæt dem ind i en 150 grader (evt lidt lavere) varm ovn i cirka 20 minutter. Rør rundt et par gange undervejs. Soyanødderne er færdige, når soyaen er fordampet.

De passer super godt til en kold øl, men en kop te kan også sagtens gøre det.

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Sustainable Sunday: Zero Waste - Reduce | Bærmonster
    9. oktober 2017 at 19:13

    […] plastik, da jeg kan genbruge glassene til andet, fx som drikkeglas, til gaver (fx med hjemmelavede saltede nødder, nøddesmør eller […]

  • Besvar
    Soyaristede jordnødder | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:28

    […] er det her indlæg lidt snyd, for jeg har skrevet om dem før lige her, dog med mandler og hasselnødder i stedet for jordnødder. Men nu fik jeg endelig taget et […]

  • Besvar
    Dip for alle pengene | Bærmonster
    29. maj 2014 at 15:06

    […] var humus, bruschetta, haydari, baba ganoush, feta, oliven, soyamandler, brød, grøntsagsstave, god musik og godt humør. En perfekt cocktail, hvis du spørger […]

  • Skriv en kommentar