Søndag morgen

Når man har lidt småondt af sig selv, fordi man ikke er helt rask i sin krop, så skal man forkæles. Nybagte boller, god kaffe og smoothie hjælper, det er jeg sikker på.

Bollerne har jeg også blogget om her.

Ingredienser til ca. 18 boller:

  • 15 g gær – evt. mindre
  • 1 tsk salt
  • ½ l vand
  • 2,5 dl yoghurt naturel (A38 kan bruges)
  • 200 g havregryn
  • 200 g grahamsmel eller andet groft mel
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sigtet speltmelt
  • Græskarkerner, hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø – jeg bruger en håndfuld af hver
  • 2 revne gulerødder

Rør gæren ud i vandet og tilsæt yoghurt naturel, tilsæt salt, havregryn og mel. Ælt det godt igennem enten med hænderne eller med en ske. Sæt dejen et koldt sted. Det kan være i køleskabet, men den bedste temperatur til koldhævning er 8-10°.

Næste morgen tager man en spiseske, der er dyppet i vand, og former med skeen boller, der sættes på smurt bagepapir. Pensles med kaffe, vand eller æg og drysses evt. med birkes, sesamfrø eller solsikkefrø. Ovnen indstilles på 225°, og pladen med boller sættes i ovnen og bager ca. 20 min.

På mine boller kom der æblebutter, som jeg har fået af en kær veninde, og lemoncurd, som Irma har en ganske fin udgave af.

Smoothien består af 50 g hindbær, 50 g brombær, 1 banan og A38 til konsistensen er, som man vil have den. Og kaffen – den består af varm, skummet mælk og gode nymalede kaffebønner. Tilsæt en avis og solskin, og så er det søndag.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Morgengrød og noget om morgenmad | Bærmonster
    9. juni 2013 at 21:35

    […] sker der dog lidt mere; der laver jeg gerne store pandekager, bananpandekager, smoothie med bær eller mango, friskpresset appelsinjuice eller nybagte koldhævede boller. Jeg skal vist også snart […]

  • Skriv en kommentar