Sommermad

IMG_0986webDer kommer mere og mere fokus på at spise efter årstiderne, hvilket jeg synes er fantastisk. Mest fordi det er mere bæredygtigt. Ikke, at jeg skal spille for hellig, for de jordbær, der er på billedet ovenfor, er godt nok danske, men jeg er sikker på, at de er dyrket i drivhus. Nogle gange må man godt snyde lidt, så længe udgangspunktet er, at man prøver at tænke årstiderne lidt med.

Derfor har jeg lavet en ny kategori under bloggens opskriftsindeks, der hedder “sommer”. Sommermad kan være mange ting, og jeg har ikke medtaget alt (så var den blevet al for lang), så opskrifter på pizzabunde og burgerboller står stadig kun under bagværk, hvis man føler for at smække bøffer eller en pizza på grillen.

Jeg håber, at sommer-kategorien kan være til inspiration, og jeg vil prøve at opdatere den løbende, når der kommer nye sommeropskrifter på banen. Jeg har især tænkt på de dage, hvor det er så varmt, at man trænger til noget let og læskende.

Det kunne være ananasispinde eller bananispinde med kakao. Måske en dejlig hyldeblomstsaft eller en læskende iskaffe, iste uden sukker eller en kold gazpacho. Eller en kærnemælkskoldskål eller kærnemælkskoldskål med skyr.

Måske har du et bål, og har lyst til at lave plankefisk, eventuelt med en spidskålssalat med sennepsvinaigrette, radiser og ærter ved siden af. Eller måske vælter du i rabarber og trænger til en rabarbercrumble med lakrids eller en rabarberkage med marengs. Det ved kun du.

Sommerglæde herfra.

/Luna Bærmonster

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar