Snitter med hindbær i

Det er fredag og sommer. Jeg har nogle vanvittigt søde kolleger. Og ikke mindst var jeg faktisk kommet til at love dem hindbærsnitter for længe siden. Så må man jo holde sit ord. Faktisk blev det både til hindbærsnitter og lakridskyskager, men mest fordi, der var æggehvider tilbage fra dejen til hindbærsnitterne.

Opskriften er fundet hos den herlige kogekone Camilla Plum, som man vist enten elsker eller hader. Jeg er klart på det første hold. Hendes udsendelser om alt fra krydderurter til gær er fascinerende og fulde af spændende viden.

Opskrift til to bradepander (dvs. en bradepande med hindbærsnitter, når de er lagt sammen)

  • 200 g smør
  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • Masser af god, hjemmelavet hindbærmarmelade fra en glad hindbærbusk (min søde mormor har lavet min)
  • Evt. glasur af flormelis og vand/past. æggehvider

Hak smørret, og bland det meget grundigt med mel, flormelis og æggeblommer. Lad dejen stå på køl en times tid, så den bliver kold igen. Del den i to, og rul den ud – det er nemmest med et stykke bagepapir på hver side, så dejen ikke sidder fast i kagerullen. Den skal være ca. 3 mm.

Bag mørdejen ved 200 grader øverst i ovnen. Man kan godt bage begge samtidig, hvis man sætter ovnen på varmluft. De skal have maks 10 minutter, og hold øje med dem! De skal være let lysebrune i kanterne, men det går stærkt fra hvid til sort.

Smør hindbærmarmeladen på den ene bund, og læg den anden bund ovenpå. Der er risiko for, at dejen knækker lidt, men det er prisen for en super sprød mørdejsbund.

Pynt evt. med glasur, og skær til valgfri facon med en skarp kniv. Hindbærsnitterne kan holde sig et par dage på køl, men ikke i køleskabet, så bliver de kedelige.

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    lunabaermonster
    17. juli 2012 at 21:27

    Det er ikke så svært og smager virkelig dejligt! Mine fik dog lige et minut eller to for kort i ovnen – man skal være farligt opmærksom, når man leger med mørdej, for pludselig brænder de på. Jeg valgte desværre den anden grøft. Første gang jeg lavede dem blev de dog helt fantastiske.

    • Besvar
      Maries Madblog
      17. juli 2012 at 22:31

      Jeg er sikker på de smagte skønt! Har lige fundet din blog, og tror den og jeg bliver rigtig gode venner! 🙂 glæder mig til at læse flere posts!

  • Besvar
    Maries Madblog
    16. juli 2012 at 19:41

    Uhmmm de ser gode ud, jeg ELSKER hindbærsnitter. Har været meget forfalden til Meyers, men kunne jo være man skulle prøve at lave dem selv? 🙂

  • Skriv en kommentar