Små ting #28

Smaa ting april plantehylde baermonster

April var rar på mange måder, men også en måned, hvor jeg talte en del om vejret. Altså, hvad sker der for nattefrost og hagl og sne to dage i slutningen af april? Når jeg kigger tilbage på billederne fra april, kan jeg dog se, at solen heldigvis også tittede frem en del gange. Og alt blev tilgivet, da maj trådte ind med solskin og varme i sigte. Jeg elsker maj. Måneden, hvor træerne og buskenes blade og græsset er så grønt af klorofyl, at farverne popper.

Men også april. Gode, fine april stod på påskeferie, arbejde, søde venner og andre rare sager. Se med lige her.

Smaa ting april Groed Yoga Days

*April startede ud med en weekend i yogaens tegn. De seje kvinder bag Yoga Collective (hvor jeg begynder at undervise fast fra den kommende uge – hurra!) stod bag den femte Yoga Days i Aarhus, hvor dygtige yogalærere underviste i alt fra meditation til jivamukti lørdag og søndag. Jeg selv fik også lov at undervise en hel sal fuld af søde yogier, da jeg om lørdagen underviste i hatha yoga. Om lørdagen nåede jeg også en tur forbi dygtige og søde Emma Martinys lancering af hendes tredje kogebog, og om søndagen en tur forbi Grød – med skønt svigerindeselskab.

Smaa ting april pizza

*Jeg havde købt vegansk ost på tilbud, så i april bagte jeg pizza med vegansk ost en masse. Opskrift følger, så stay tuned. 🙂

Smaa ting april tiny houses baermonster

*Jeg kiggede på Tiny Houses på Tangkrogen. Tiny House Living havde nemlig stilt et hus på ca. 27 kvm op, som man kunne kigge ind i hele weekenden. Jeg er vildt fascineret af tiny house-bevægelsen, både fordi det tiltaler mit hulebygger-gen, og fordi det er godt for mit samler-gen at få ryddet ud og leve mere minimalistisk. Og så elsker jeg at se, hvordan man kan indrette få kvadratmeter på en lækker måde. Som her, hvor køkkenet stadig er fuldt fungerende. Der var i øvrigt flere hyggekroge og vaskemaskine i det lille hus, på trods af færre kvadratmeter end min egen lejlighed har. Måske skal jeg flytte? 🙂

Smaa ting april plante baermonster

*Jeg var på plantemarked på Godsbanen, og købte blandt andet dette smukke gummitræ – en plante, jeg længe havde ønsket mig. Nu har nogle af mine planter fået deres helt egen hylde, fordi pladsen i vindueskarmen var blevet for trang. Tak til min søde far, der er væsentlig bedre til at sætte hylder op end undertegnede.

Smaa ting april natur2 baermonster

*Jeg var på påsketur med min familie langfredag. Som altid dejligt at være sammen med dem.

Smaa ting april paaske baermonster

*Og spiste lækker påskemorgenmad med vafler lavet på det vaffeljern, jeg fik i fødselsdagsgave fra mine forældre. Mums!

Smaa ting april sakura baermonster

*En tur forbi Mindeparken for at de sakura inden kirsebærtræerne afblomstrede, nåede jeg også. I godt selskab med skøn nordmand, der heldigvis snart flytter til Danmark igen.

Smaa ting april aros 2 baermonster

*Anden påskedag tog jeg på rundtur i Aarhus med mig selv, og var blandt andet en tur forbi Aros for at se deres store udstilling “The Past”.

Smaa ting april foedselsdagsfest baermonster

*Senere i april inviterede jeg en flok skønne venner, brødre og svigerinder til fødselsdagsfest en lørdag aften. Konceptet var det åbenbart ikke så almindelige “kage og kombucha-cocktails” – fordi kage er godt, kombucha er godt og cocktails er godt. Kombucha med lidt vodka eller rom i smager nemlig ret lækkert. Og ja, voksdugen var hamrende krøllet, men festen var så skøn!

Smaa ting april who made my clothes baermonster

*Jeg spurgte også InWear, hvem der lavede mit tøj. Sidst i april var det nemlig Fashion Revolution Week, hvor man sætter fokus på dem, der laver vores tøj. Og det er vigtigt, for mange arbejder desværre under kummerlige forhold til alt for lille løn.

Smaa ting april groed

*Jeg nåede endnu en tur forbi Grød, denne gang i selskab med anden skøn veninde, før vi tog til koncert med Katinka. Det begynder at blive en tradition, for vi var også til Katinka-koncert i september, sidst de spillede. Stadig fantastisk live!

Hvilke ting i hverdagen gør dig glad, når du kigger tilbage på dem?

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’ eller på Facebook.

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  Mette M
  22. maj 2017 at 8:38

  Det ser ud til at du har haft en ret dejlig måned, trods vejret 🙂
  Jeg er lidt misundelig på dit vaffeljern, kan være det skal på min ønskeliste 🙂
  Og så synes jeg at køkkenet ser skønt ud – alt er tæt sammen, så der spares en masse “gåen rundt”. Vores køkken fra 80’erne skal nok snart udskiftes, og jeg skal have kigget på hvordan vi kan indrette det mere optimalt, og samtidig få lavet en hyggekrog, til lektier og strikketøj, så tak for inspiration 🙂

  • Besvar
   Marianne Luna
   22. maj 2017 at 18:08

   Jeg er også meget begejstret for vaffeljernet! Det er fra Tefal og har udskiftelige plader. 🙂
   Og ditto køkkenet i “tiny house” – det er altså godt lavet med så pæn køkkenplads på få kvadratmeter.

 • Besvar
  LIVING WITH LESS
  15. maj 2017 at 12:44

  Sikke et fint gummitræ – og fine planter i det hele taget. Gad godt se nogle flere billeder fra tiny houset, men det er måske det samme som det, man kan se på deres hjemmeside?

  • Besvar
   Marianne Luna
   15. maj 2017 at 13:01

   Mange tak 🙂 Jeg er også meget begejstret over min voksende plantesamling. 🙂
   Det er de samme billeder som fra deres hjemmeside, da det var netop det hus, de viste frem.

  Skriv en kommentar