Små ting #18

April har været en lidt underlig måned. Med hagl og sne, med svømmehalsdebat, ingen dom for voldtægt og for mit eget vedkommende en del specialepres. For at april er slut betyder også, at jeg kun har en måned tilbage.

April har også været fuld af solskin og grønne planter, og for mit vedkommende af biograf-, teater- og hyggeture med vigtige venner, og søde mennesker, der har skrevet opmuntrende beskeder på min specialeplads. Samt en ret spændende debat om afgift på kød, sat i værk af Etisk Råd.

Den sidste måned har jeg blandt andet set “Der kommer en dag” i biografen med en sød veninde, og set FAR i teatret med en anden sød veninde. Begge dele kan storanbefales; det er forestillinger med tyngde, der handler om mennesker, om det hårde, om kærligheden. Jeg har hørt Sanne Søndergaard på Kvindemuseet med en tredje sød veninde, for selvom det ikke er noget, jeg skriver meget om her, er ligestilling og sexisme emner, der optager mig meget.

Ingen af de tre ovenstående begivenheder har jeg dog billeder fra, for på magisk vis formår jeg ofte at glemme alt om fotos og min telefon ret på veninde-dates. Hvilket jeg faktisk har det fint med, blogger eller ej, for det er vigtigere for mig at være der, hvor jeg er, hvilket er en evig øvelse i disse sociale medier-tider.

Mine små ting-indlæg er til for at huske på alle de små ting, jeg har taget billeder af, som har gjort mig glad. Nu får indlæggene en mere fast rutine, så første mandag i hver måned starter med et tilbageblik på de små ting fra den forgangne måned.

I april har jeg blandt andet:

IMG_6318

*Spist aftensmad hos sød veninde – flere gange, faktisk. Her står den på bulgursalat med humus – to klassikere, der altid gør mig glad.

IMG_6320

*Drukket kaffe på altanen. I yogabukser, et fantastisk stykke tøj, jeg nærmest bor i for tiden. Ikke få gange har jeg drukket kaffe eller spist mad ude med venner lige efter yoga uden at jeg gad at klæde om. Hvis jeg oven i købet havde cirkusbukserne på, kan det jo ikke blive festligere. 😉

IMG_6321

*Lavet nye og gamle madretter. Her peberfrugt med fyld, som jeg vist ikke fik skrevet ned, men tror, det er en slags tomat-linsesovs og med masser af gærflager på toppen.

IMG_6331

*Og fået en ny aftensmadsklassiker: Krydret palmekål stegt i kokosolie med enten kogt ris og bulgur som her.

IMG_6403

*Eller med stegt tofu som her. Et æg blandt sammen med palmekålen, så man får en grøntsags-æggeblanding er også ret så dejligt. Hurtig, sund og dejlig mad.

IMG_6378

*Været på Ingerslev Torv og La Cabra med søde Katrine, en af mine fellow Sustain Daily-bloggere, der også bor i Århus. Hun har skrevet et rigtig hyggeligt indlæg om besøget lige her.

IMG_6384

*Brygget kombuchafan så det basker. Og ikke mindst blevet kæmpe kombucha-fan. Det slår vandkefir med flere meter, og nu har jeg endelig fået brus i. Jeg må snart få skrevet en guide.

IMG_6427

*Og lavet mere kraut, denne med hvidkål, gulerødder og selvfølgelig salt og krydret med frisk ingefær, frisk gurkemeje (derfor den smukke farve – hvilket min foodprocessor også blev), hvidløg, chili og korianderfrø. Så dejlig og med smæk på smagen.

IMG_6392

*Drukket matcha-latte og spist havregrød (den gemmer sig under plantemælken) til morgenmad. Jeg skulle vist have kaffe senere den formiddag, for min morgenkaffe er en af de vaner, jeg har det fint med, for jeg stornyder dagens første kop kaffe, ligesom dagens anden og sidste kop kaffe, som jeg drikker om eftermiddagen.

IMG_6377

*I februar og marts havde jeg for første gang i fire år ikke passet min egenpraksis med yoga ordentligt, hvilket både krop og sind savnede. Nu har jeg meldt mig ind i Hamsa Yoga, og er der cirka 3-5 dage om ugen, de dage, hvor jeg ikke selv underviser. Yoga er den bedste måde for mig at koble mentalt af fra specialet og ikke mindst få rusket op i min halvstive kontorkrop. (Hvilket jeg vist også burde skrive om snart 🙂 )

IMG_6437

*Og ikke mindst er jeg blevet begavet med lavendel-ting fra Provence, hvor mine skønne forældre har været på ferie. Både lavendelhonning og lavendel til undertøjsskuffen samt masser af herbes de provence, som jeg ikke fik med på billedet. Gode gaver der kan spises, er i ret høj kurs. 🙂

Hvilke ting har gjort dig glad i april?

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar