Salat med linser og fennikel

IMG_0700webDet er ikke nogen hemmelighed for dem, der læser med på min blog, at jeg har en forkærlighed for linser, bønner og grøntsager. Både i suppe, gryderetter og salater. Heldigvis er det også sundt, så lige præcis dén forkærlighed er ikke så farlig (og er det ikke noget med, at chokolade også er sundt?).

Ovenstående forkærlighed har bragt mig ud i alskens eksperimenter med linser og grøntsager, nogle mere vellykkede end andre. Jeg husker stadig, da jeg lige var flyttet hjemmefra og kogte røde splitlinser grueligt fast i gryden og øste soya-sauce på bagefter. Det var et af de første – og mere halvhjertede – forsøg, som ikke blev gentaget. Men til gengæld kan linser så meget andet.

Røde linser er en supergod jævner og proteingiver i supper, mens de mere faste linser (grønne, puy, beluga osv.) er gode både i gryderetter, supper og bare kogt som tilbehør i stedet for ris eller i en salat. Og i linsedunser, ikke at forglemme, som der er opskrifter på både her og her.

Men tilbage til salaten på billedet.

Denne salat med linser, fennikel og andet godt er endnu en gang “hvad man lige har i køkkenet”-salat. Heldigvis endte den op med at være rigtig dejlig, blandt andet på grund af den store mængde dild og persille. For krydderurter kan virkelig få meget mad til at sparke lidt mere røv end ellers og er en genial – og vitaminrig – smagsgiver i vegetarretter (og kødretter for den sags skyld).

Til 2-3 personer som hovedret skal du bruge:

  • 1 1/2 dl grønne linser (eller andre linser, der ikke smatter ud ved kogning, fx puy-linser eller beluga)
  • 1 lille løg (jeg brugte zittauer, fordi det var det, jeg havde, men rødløg er bedre)
  • 1 fennikel
  • 2 gule eller røde peberfrugter
  • 1/2 bundt bredbladet persille (jeg har ikke vejet det af, men en del)
  • Frisk dild
  • Saft fra en citron
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • Urtesalt og peber
  • 40 g pinjekerner (kan erstattes med fx græskarkerner)

Skyl linserne og kog dem i 3 dl vand, evt. med lidt grøntsagsbouillon i 25-30 minutter. De må godt have lidt bid.

Rist pinjekernerne på en pande.

Hak persille og dild fint, skær grøntsagerne i små stykker som du foretrækker dem. Bland grøntsager, krydderurter og linser, smag til med citron, olivenolie, salt og peber. Drys med pinjekernerne til sidst.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar