Salat med butterbeans, champignon og tomater

IMG_1055webFør jeg startede min blog lavede jeg ovenstående salat en del gange. Den er meget inspireret af Scheftelowitz og Bocks “Suveræne salater”, men jeg har vist ganget lidt op på grøntsagerne. Det var før, jeg fandt ud af, at tørrede bønner er væsentligt bedre end dem på dåse og før en masse andre madopdagelser. Dem kan man lykkeligvis blive ved med at gøre sig.

Til 2-3 personer (3 af mig, men nok kun til 2, hvis den ene er mandesulten) som hovedmåltid skal du bruge:

 • 150 g tørrede butterbeans
 • 250 g champignon
 • 500 g cherrytomater, gerne på stilk
 • Masser af persille – enten bredbladet eller krus
 • God ekstra jomfru olivenolie
 • Saft fra 1 lille citron
 • Salt og peber
 • Ca. 30 g parmesanost

Sæt bønnerne i blød natten over. Kog dem i rigeligt, frisk vand i cirka halvanden time. Tjek et par gange undervejs, for kogetiden afhænger af, hvor gamle bønnerne er, hvor længe de har stået i blød og andre sjove ting.IMG_1056web

Jeg kogte bønnerne dagen før, da jeg godt vidste, at jeg ville komme sent hjem i dag. Da jeg havde kogt bønnerne kom jeg dem i en bøtte og overhældte dem med lidt god olivenolie, citron, salt og peber, fordi de trækker mere smag til sig, når de er varme og nykogte. Men du kan selvfølgelig også koge dem på dagen, det tager bare lidt tid.

Vask og skær grøntsagerne efter lyst og hak persillen.

Jeg havde ikke tid til de store handle-udskejelser, da jeg købte ind – sådan er hverdagen jo nogle gange. Så jeg tog i Rema 1000, hvor de af uransagelige årsager kun har persille i potte, heldigvis også i økologisk version. Men den afklippede persille er simpelthen bedre, så brug den, hvis du kan komme i nærheden af den. Det handler så vidt jeg ved om, at persille i potter bliver dyrket anderledes end afklippet persille. Jeg har fundet et par grønthandlere i København, der ligefrem sælger afklippet, økologisk persille, og så er alt jo godt. Man kan selvfølgelig også dyrke den selv, hvis man er den heldige ejer af en have.

Men nok om persille. Bland grøntsager og persille i salaten, smag til med olivenolie, citronsaft, salt og peber. Og pynt med flager af parmesanost – jeg brugte en grøntsagsskræller til formålet.

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  I 2013 | Bærmonster
  29. december 2013 at 9:41

  […] maj lavede jeg bønnesalater af flere slags og fudge. I juni skrev jeg om det store i det små, spirede bønner og lavede koldskål med […]

 • Skriv en kommentar