Rødbedesalat med butterbeans

IMG_3115

Jeg knuselsker kombinationen af rødbede, persille og feta. Det både smager noget så dejligt, og er samtidig herlig farverig mad.

Da jeg forleden fouragerede lidt rødbeder og persille i mine forældres have, skulle den selvfølgelig stå på rød og grøn aftensmad (hvorvidt man tillægger det politiske motiver, må man selv overveje 😉 ). For at gøre salaten til et helt og mættende måltid, har jeg tilføjet en god gang butterbeans, men brug de linser, bønner eller quinoa, du lyster. Salaten kan også serveres som tilbehør, eventuelt uden bønner.

Mine hverdagsmåltider består ofte af enkle, mættende salater som denne eller en god gang suppe eller gryderet, hvor jeg laver store portioner og fryser ned. Selvom jeg godt kan lide at lave mad, er det jo ikke altid, man har flere timer til det, og så er en ret i fryseren eller en rest fra dagen før guld værd i min optik.

Til to sultne personer som hovedret skal du bruge:

 • 500 g rødbeder (vægt regnet med skræl)
 • 275 g kogte butterbeans
 • 1/2 bakke persille (jeg brugte en blanding af bredbladet og almindelig – brug det, du lyster)
 • Ca. 75 g feta
 • Lidt citronsaft eller rødvinseddike
 • Lidt olivenolie
 • Salt og peber

IMG_3114

Vask og skræl rødbederne og skær den så tyndt som muligt – eventuelt med et mandolinjern eller lignende. Hak persillen. Bland rødbeder, persille og butterbeans med olivenolie, eddike eller citronsaft og salt og peber. Top med feta og server.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  A+K
  13. august 2015 at 19:43

  Feta og rødbede er bare de bedste venner 😀

  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

  • Besvar
   baermonster
   14. august 2015 at 17:15

   Præcis, Anne. 🙂

  Skriv en kommentar