Rødtungefilet med bygotto og salat

Jeg er helt tosset med fisk, men ret dårlig til at tænke længere end røget fisk og sushi, når jeg selv skal lave det. Jeg fik besøg af en veninde, og det var en kærkommen lejlighed til at lave en fiskeret, der ikke behøver at skulle i fryseren bagefter – jeg laver gerne mad, der kan fryses, når jeg kun er mig selv.

Derfor tog jeg en tur til Torvehallerne med målet at finde noget fisk til den nemme og lækre klassiker fisk i fad. Jeg fik gode råd på vejen af fiskedamen, og købte fire små rødtungefilet.

Sammen med fisken fik vi en ret modificeret version af Meyers bygotto og en enkel salat af tyndtskåret fennikel, gulerødder skåret med gulerodsskrælleren og en dressing af olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber.

FIsk i fad til to personer

  • 4 rødtungefileter
  • En sjat hvidvin
  • Lidt grøntsagsbouillon – brug en ordentlig en
  • Frisk dild
  • En klat smør
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • En par stængler bladselleri

Tænd ovnen på 180 grader. Put en lille smule olivenolie i fadet – kan evt. undværes. Læg fiskefileterne i fadet, og put en lille klat smør i midten og en masse dild. Krydr med salt og peber og rul dem sammen, så der er fire små fiskeruller. Læg bladselleri mellem rullerne, og hæld lidt hvidvin og grøntsagsbouillon i fadet.

Put låg på fadet. Hvis du ikke ejer et låg, kan sølvpapir bruges. Sæt det ind i ovnen og lad det stå der i ca. 20 minutter. Tjek undervejs – det afhænger meget af fiskens størrelse. Jeg skar en af fiskerullerne over for at være sikker på, at den var klar.

Bygotto til 2-3 personer

  • 100 g perlebyg
  • Grøntsagsbouillon – start med nogle deciliter og tilføj mere løbende
  • Hvidvin – en deciliter ca.
  • 10 g smør
  • Tørret brændenælde (kan undværes eller erstattes af fx ramsløg)
  • Revet parmesanost eller anden fast ost – fx høost, vesterhavsost eller præstost
  • Friskkværnet peber
  • Æbleeddike

Kom perlebyg og bouillon i en gryde og bring det i kog. Fjern det hvide skum på toppen, når det kommer.

Skru ned for varmen og lad kernerne koge roligt i ca. 25 minutter, måske lidt mere, indtil de er møre og næsten al bouillon er kogt ind. Tilføj løbende hvidvin og bouillon, så du hele tiden er sikker på ikke at putte for meget i.

Rør byggen med brændenælde, smør og parmesanost, smag til med peber og æbleeddike. Du behøver sandsynligvis ikke salt, da parmesanost og grøntsagsbouillon er meget salt i sig selv.

Jeg skal helt sikkert prøve at lave bygottoen igen. Den var lækker, men blev lidt for vandet, da jeg tilføjede for meget bouillon i starten. Men den kan helt sikkert bygges videre på. Til gengæld var fisken perfekt, og det bliver ikke sidste gang, jeg laver så nem og lækker en fiskeret.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar